Ramazan'ın ilk Cuma namazında cemaat camilere sığmadı

Ramazan ayının ilk Cuma günü vatandaşlar camilere akın etti. Sakarya’nın en eski camisi olan tarihi Orhan Camii\'nde cemaat camiye sığmayınca sıcak havaya rağmen güneşin altında Ramazan ayının ilk Cuma namazını eda ettiler.

İlerleyen yaşlarına rağmen hem oruçlarını tutan hem de ibadetlerini aksatmayan vatandaşların yanı sıra yaşları küçük çocuklar da camilerdeki yerini aldı. Bir Ramazan ayını daha eda etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Fahri Türk isimli vatandaş, “Ramazan’a ulaştığımız için çok mutluyuz. Çok güzel bir ortamda çok güzel bir camide namaz kıldık” diyerek duygularını aktardı. İzzet Bilinci isimli vatandaş da, “Tabi ki çok mutluyuz. Ben 73 yaşındayım orucumuzu tutuyoruz. Yaşımız ilerledi ama olsun hiçbir zorluk çektirmiyor Allah” dedi.

Ahmet Yeniay isimli vatandaş da havaların çok güzel gittiğini belirterek Ramazan ayını eda etmenin bir de Cuma namazı kılmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Ramazan ayına girmenin ve bu ayın bereketinin çok olduğuna dikkat çeken Harun Yenice isimli vatandaş da “Şükür bu yaşta buraya kadar geldik mutluyuz. Her zaman için Rabbimize şükürler olsun nice Ramazanlar nice bayramlar gösterir inşallah” ifadelerini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]