"Ramazan, manevi kirlerden temizlenmek için bir fırsat"

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, Ramazan ayının manevi kirlerden kurtulmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının ilahi kazançların harman olduğu bir ay olduğunu belirtti. Ferdi hayatta dindarlığın, sosyal hayatta huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayına ulaşıldığını ifade eden Kıyak, “Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır işte bunlardan biri de Peygamberimiz (sav)\'in \'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur\' diye haber verdiği Ramazan ayıdır.” dedi.

Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatların sınırsız olarak verildiği bu manevi iklimi çok iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Kıyak, şunları kaydetti: “Özümüze dönerek gaflet ve cehalette geçen günlerimizi sorgulamalı, hata ve günahlardan temizlenme isteğimizi artırarak kendimizle hesaplaşmalıyız. İyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve kötü şeyleri terk ederek on bir ayın geride bıraktığı manevi kirleri temizlemeye çalışmalıyız. Türkiye Camii ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu olarak Ramazan ayının nefsimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini, bizleri olgunlaştırmasını ve yüceltmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]