Ramazan ayının tadını İstanbul gezisiyle çıkarın

Sakarya\'da yaptığı tur ve gezilerle adından sıkça söz ettiren İdeal Seyehat, Ramazan\'ın o derin maneviyatını yaşatmak için Sakaryalılar\'ı İstanbul\'daki önemli türbe ve camilere götürüyor.

Hareket

  27 Temmuz Cumartesi

• 10:00 – Sakarya Kent Meydanı ofis önü

• İFTAR ULAŞIM  70 TL

• İFTARSIZ 40 TL

Tur Programı


İdeal Seyehat gezi programını şöyle açıkladı, "Sabah belirtilen yerlerde buluşarak İstanbul’a hareket ediyoruz. İslam aleminin en mukaddes mekanlarından Hz. Yuşa\'nın türbesi ziyareti Yuşa Tepesi, İstanbul\'un en önemli ziyaret yerlerinden biri. Beykoz İlçesi\'nde, İstanbul\'un en yüksek tepesinde bulunan türbe. İstanbul\'da bulunan onlarca türbeden sonra Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Camii’ne geçiyoruz. İsmini Peygamber efendimizin Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-ı Şerif’ten alan cami, mübarek hırkanın İstanbul’a getirildikten sonra Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmıştır.

Hırka-ı Şerif Camii gezisi sonrası, Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan Fatih Camii, Yavuz Sultan Selim adına oğlu Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Yavuz Selim Camii gezileri sonrası İslam mimarisinin en güzel örmeklerinin bulunduğu Süleymaniye Camii’ne hareket ediyoruz. Mimar Sinan’ın kalfalık eserim dediği Süleymaniye Camii ve Külliyesi’ni gezip Kanuni Sultan Süleyman\'ın türbesini ziyaret ettikten sonra Sultanahmet’e geçiyoruz.

17.Yüzyılın iki önemli eserinden biri olan Sultanahmet Camii, Sinan’dan sonra Türk mimarlığının meşalesini ele alan Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa tarafından yapılmıştır. Sultanahmet Camii ve meydanı hakkında rehberimizden bilgi aldıktan sonra Ramazan Şenlikleri için serbest zaman veriyoruz. Verilen saat sonrası buluşup iftar yemeği için restaurantımıza hareket ediyoruz. İftar yemeğini aldıktan ve buradaki serbest zamanımızdan sonrası teravih namazını için Eyüp Sultan Camii\'ye harekete geçiyoruz ve namaz sonrası verilen saate buluşup son olarak Piyer Loti Tepesi’ne çıkıyoruz. Haliç manzarasına karşı fotoğraf molası ardından misafirlerimizle bir başka gezide görüşmek üzere kalkış noktalarına bırakıp vedalaşıyoruz."

İftar Menüsü


Serpme İftariyelikler, Mercimek Çorbası, Mevsim Salata
(Köfte yada Tavuk )
Pilav

Tatlı
Sütlaç
1 Meşrubat, Pide, Su

Yemek sonrası çay ikram edilecektir.


İletişim İçin:

Telefon: 0 264 300 1 444
Faks: 0 264 300 1 445
GSM: 0 532 5283700
Web: www.idealseyahat.com
E-posta: bilgi@idealseyahat.com

 

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]