Ramazan ayının ana teması: "Helal kazanç helal lokma"

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli Ramazan Ayı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, bu sene ramazan ayında işlenecek temanın “Helal kazanç helal lokma” olacağını belirtti.

Müftü Serenli iftar programlarında özellikle lüksten kaçınılması gerektiğinin altını çizerek, iftar sofralarında zengin ve fakirlerin aynı sofrada yer almasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli yaptığı açıklamada, ramazan ayı süresince ‘Helal kazanç helal lokma’ hassasiyetine vurgu yapılacağını anlatarak, Ramazan ayı süresince yapılacak olan iftar programlarında, helal haram hassasiyetine dikkat edilerek bu noktada vatandaşların israf konusunda hassas davranmalarının sağlanacağını anlattı.

Geçen üç sene boyunca olduğu gibi bu senede 12 ayrı İlçe ve 15 ayrı camide hatimle namaz kılınacağını ve teravih süresinin 35 ila 40 dakika şeklinde olacağını belirten Müftü Serenli, “Hatimle teravih kılınacak camileriz Adapazarı İlçesi için Ağa Cami, Orta Cami, Bileciler Köyü Cami, Akyazı İlçesi için Gaziosmanpaşa Cami, Arifiye İlçesi için Kaynak Cami ve Yeşilkubbeli Cami, Erenler İlçesi için Mehmed Zahid Koktu Cami, Ferizli İlçesi için Sönmezışık Cami, Geyve İlçesi için Tarhan Vakıf Cami, Hendek İlçesi için Orta Cami, Karapürçek İlçesi için Mehmet Akif Ersoy Cami, Kocaali İlçesi için Fiskobirlik Mescidi, Sapanca İlçesi için Buhara Cami, Söğütlü İlçesi için Kubbeli Cami, Taraklı İlçesi için Yunuspaşa Cami olacak” dedi.

Ramazan ayı boyunca yerel televizyonlarda sohbet programları yapılacağını kaydeden Müftü Serenli, Müftülüğün fetva makamı Alo 190’nın 09.00 ile 23.00 saatleri arasında halktan gelecek olan sorulara cevap vereceğini belirtti.

Geçen senelerde de uygulanan iftar programlarında zengin fakir buluşmasına önem verildiğinin altını çizen Serenli, bu Ramazan ayında Müftülük tarafından toplam bin kişiye iftar verileceğini ve “Kardeş Aile” projesi ile bu süreçte maddi imkanı olmayanlara destek verileceğini söyledi. Müftü Serenli Ramazan boyunca verilecek olan iftar programlarında lüksten kaçınılması tavsiyesinde bulunarak iftarların sade ve gösterişten uzak olması gerektiğini kaydetti.

Fitre ve fidye miktarının 9,25 olarak belirlendiğini de hatırlatan Müftü Serenli, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayır, bereket ve huzur getirmesini temenni etti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]