Rahmetle anıyoruz

SGC 26 Eylül 2012’de bir gazete denetimi sırasında uğradıkları silahları saldırı sonrası hayatını kaybeden BİK Şube Müdürü Recep Bolat ve Şef Devrim Ersen Özergin’i rahmetle andıklarını bildirdi.

SGC Başkanı Sezai Matur 26 Eylül 2012’de yaşanan elim olayın yıl dönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat, Şef Devrim Ersen Özengin ve Gazeteci Mustafa Süke’nin gazete denetimi sırasında uğradıkları silahlı saldırının yıl dönümünü yaşıyoruz. Olayda kaybettiğimiz şehitlerimiz Recep Bolat ve Devrim Ersen Özergin kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Sakarya basını için “kara gün” olarak nitelediğimiz acı olayı bir kez daha şiddetle kınarken, Allah’tan bizlere bir daha böyle acılar yaşatmamasını diliyoruz.

Ne olmuştu?

Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat, BİK Kontrol Şefi Devrim Ersen Özergin ve Gazeteci Mustafa Süke, 26 Eylül 2012’de rutin denetim için gittikleri Anadolu Gazetesi’nde gazete sahibi Adnan Uyumaz’ın silahlı saldırısına uğradılar. Şef Özergin olay yerinde, Şube Müdürü Recep Bolat kaldırıldığı hastanede 8 Ekim 2012’de vefat etti. Yaralı arkadaşımız Mustafa Süke ise uzun bir tedavi sürecinin ardından tekrar mesleğine döndü. Saldırgan Uyumaz tutuklu olarak yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve bir 24 yıl ağır hapis cezası aldı. Karar Yargıtay’a onay bekliyor.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]