Radyo ve televizyon bölümünde TRT rüzgarı

IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo - Televizyon bölümü öğrencileri 27 Şubat Cuma günü okula gelen TRT ekibi ile keyifli bir röportaj yaparak bölümü tanıttılar.

TRT Haber Sakarya Temsilcisi Mehmet Karakaş, IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon bölümü öğrencilerini ziyaret ederek keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. İlk röportaj okul müdürü Hüseyin Ünsal İskender ile yapıldı. Öğrencilerin çalışmalarını ve kısa film yarışmalarındaki başarılarını anlatarak gurur duyduklarını belirtti. Okul müdürünün konuşmasının ardından Radyo Televizyon Bölümü alan şefi Zeki Beyhan bölümün tanıtımını yaparak öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kısa filmlerden, okulda çıkan aylık gazeteden, afiş çalışmalarından bahsetti. Konuşmasını sonlandırmadan önce 2014 yılında çektikleri kadına yönelik şiddeti imgesel bir dille anlatan Lavinia adlı kısa filmin Türkiye çapında düzenlenen kısa film yarışmalarında Türkiye ikinciliği ve beşinciliği elde ettiğini dile getirdi. Beyhan 12.sınıf öğrencisi olan Zühre Yıldırım, Betül Günay ve 11.sınıf öğrencisi Kadir Karakaş’ın çektiği Soma’daki maden faciasını soyut bir dille anlatan 301 adlı kısa filmden bahsetti ve yine Türkiye derecesi beklediğini ifade etti. Türk sinemasına hem kamera önünde hem de kamera arkasında büyük katkı sağlayacak olan genç sinemacıların bölümlerinden mezun olduğunu ekleyerek sözlerini tamamladı

Öğrencilerin Dilinden RTV

Bölüm öğrencileri Zühre Yıldırım, Betül Günay, Yusuf Kaan Çoban, Dilruba Altuntaş, Atakan Arıcı, Çiçek Tunç, Emre Yayla ve Burcu Bilici atölyelerinde gerçekleştirilen röportajlarda bölümlerinde yaptıkları faaliyetleri anlatarak ileriye yönelik bu alanda yapacakları çalışmalardan bahsettiler.

Oldukça keyifli geçen röportajlara ait haber TRT Haber, Çay TV, Karadeniz TV’de yayınlanacak.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]