Radyo TV bölümünün Lavini filmi Türkiye ikincisi oldu

3’üncü Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda IMKB Mehmet Akif Ersoy Teknik ve EML Radyo TV bölümünün çekmiş olduğu “Lavinia” isimli kısa film Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

"Kadınlar hep çiçekti. Kimi ümitleriyle parlak yapraklar bıraktı dünyaya, kimileri de karanlıklara itildi. Taa ki kurtuluşu bekleyene kadar” sloganıyla kadına yönelik şiddeti farklı bir bakış açısıyla anlatan filmin yönetmenliğini Anıl Can, senaristliğini Zühre Yıldırım ve görüntü yönetmenliğini Betül Günay yaptı. Stop Motion tekniğiyle çekilen filmin ekibi, 24 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Ataşehir Novada Kültür Merkezi’nde yapılan final gecesine Radyo TV alan şefi Zeki Beyhan ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Bülent Altınbaş ile katıldı.

Kokteylin ve müzik dinletisinin ardından ödül törenine geçildi. Oyuncu Menderes Samancılar’ a yaşam boyu onur ödülü verildikten sonra finale kalan 10 filmden kısa kesitler izlendi. Heyecanlı bekleyişten sonra dereceye giren filmler açıklanmaya başladı. Senarist ve yazar Uygar Şirin, oyuncu ve yönetmen Ali Artaç, senarist Mine Kayaoğlu Öz, oyuncu, senarist ve yönetmen Cemal Şan, senarist, oyuncu ve yönetmen Hakan Haksun, oyuncu Neslihan Atagül, KısaKes Yarışması kurucu başkanı Arya Su Altıoklar’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucu “Lavinia” isimli kısa film Türkiye ikincisi oldu. Kristal heykelini ve ödülünü almak üzere sahneye çıkan filmin yönetmeni Anıl Can yaptığı açıklamda,“Kadına yönelik şiddeti bir çiçek üzerinden anlatarak farkındalık yaratmaya çalıştık. Umarım amacımıza ulaşırız” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]