Protestoların Hedefi olan Taş Ocağı Sahibi Konuştu

Geyve ilçesi Akıncılar Köyü'nde taş ocağı yeri kiralayan ve köylülerin direnişi ile karşılaşan Öztaş firmasının sahibi Emin Aygün, asıl mağdur tarafın kendileri olduğunu savundu.

Bölgedeki taş ocağı ile ilgili resmi makamlardan arama izni, işletme ruhsatı, işletme izni ve İl Özel İdare'den işyeri açma ruhsatı aldıklarını belirten Aygün, "Tam işe başlayacakken köylülerin itirazı üzerine mahkeme arama ruhsatını durdurdu. Biz de kararı Yargıtay'da temyiz ettik. Hukuki süreç devam ediyor. Sonucu bekliyoruz." dedi.

Bölgede iki adet faal taş ocağı bulunduğunu ve Akıncılar Köyü'ne en uzak ocağın kendi ocakları olduğunu vurgulayan Aygün, köylülerin tepkisini anlayamadıklarını vurguladı. Aygün şunları kaydetti: "Önceki gün iş makinelerimiz ocağa giden yolu açmak için girişimde bulundu. Ancak köylülerin haksız tepkisiyle karşılaştık. Ocağa giden 2 kilometreye yakın yolun ücretini Orman Bölge Müdürlüğü'ne ödedik. Yani yolu açmamız bizim hakkımız. Taş ocağı işletilmesi için de temyiz kararını bekleyeceğiz. Bu karar gelmeden taş ocağını işletmeyeceğiz. Ancak ocağa ulaşım yok. Karar için gelen bilirkişiler yeri görmekte zorlanacak. Yolu bu sebeple de açmayı istiyoruz. Mahkeme kararını olumlu bekliyoruz. Karar ister olumlu ister olumsuz olsun bu bölgeye bir yol kazandıracağız. Bunun neresi kötü."

Çevreye karşı çok hassas davrandıklarını belirten Aygün, taş ocağının işletilmesi halinde bundan Akıncılar Köyü'nün asla zarar görmeyeceğini vurguladı. Aygün, "Ocağın cephesi köy tarafına bakmıyor, dağ ve kaya tarafına bakıyor. Ayrıca ocağın yeri vadinin bu tarafından, Akıncılar köyü tarafında değil. Orada bir maden var. Yer altı kaynaklarımızı kullanmak zorundayız. Kalkınabilmemiz için bu şart. Taş ocakları olmasa bu yollar nasıl yapılacak " diye konuştu.
 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]