Prostat Kanseri Olan Hastaya "IGRT" Tedavisi

Sağlıklı dokuyu koruyor, tümöre nişan alıyor.

Prostat kanseri, erkeklerde bulunan bir  organ olan prostatın içinde oluşan habis tümörlerin oluşturduğu bir hastalık. Prostat kanseri tanısı ile Acıbadem Bursa Hastanesi’ne başvuran evli ve iki çocuk babası Zeki Ekren (63) Türkiye’de ilk kez yine aynı hastanede kullanılan IGRT teknolojisi ile güvenle tedavi oluyor.

Ekren’in tedavi sürecini takip eden Acıbadem Bursa Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Enis Özyar, Ekren’in tedavi planlama süreci ile ilgili şu bilgileri paylaştı: "Hastamız bize lokal olarak ilerlemiş prostat kanseri nedeni ile uzun süredir aldığı hormon tedavisi sonrasında başvurdu. Kendisine radyoterapi tedavisi önerildi ve tedavi süreciyle ilgili detaylı bilgi verildi. Hastamızın onayının ardından tedavi planı uygulamaya geçildi"

TEDAVİ ÖNCESİ HASTALIKLI BÖLGE İŞARETLENDİ

Radyoterapi öncesinde hastaya bilgisayarlı tomografi çekildiğini ifade eden Prof. Özyar: "Tomografi sonucu elde edilen planlama görüntüleri incelenerek ışınlanması gereken prostat kanserli bölgeler ve korumak istenilen normal dokular tek tek belirlendi. Bu esnada hastanın iki yan ve ön kalça bölgesine tedavi planlamasında kullanılacak  işaretler konuldu. Bu işaretler özellikle hastalıklı bölgenin olduğu kalça bölgesine yerleştirildi. Bu işaretlerin üzeri özel bantlarla kapatılarak 1.5 ay sürecek tedavi sırasında hastanın su ile rahatça yıkanabilmesi sağlandı. Hastanın üzerindeki işaretler ve tedavi odasında bulunan lazerler kullanılarak tedavi edilmek istenen alanların kesin tespitinin ardından haftada 5 gün toplam 35 seans sürecek tedaviye geçildi" dedi.

Her tedavi öncesinde hastanın üzerindeki işaretlerin doğruluğunu kontrol etmek ve tümörün hassas bir şekilde ışınlanabilmesi için IGRT ( görüntü kılavuzluğunda radyoterapi ) teknolojisinin kullanıldığının altını çizen Prof. Dr. Özyar, IGRT teknolojisinin Türkiye’de ilk kez Acıbadem Bursa Hastanesi’nde kullanıldığını belirtti. Bu teknoloji sayesinde hastanın tümörlü bölgesinin mümkün olan en hassas ve en doğru şekilde ışınlanabildiğini ifade eden Prof. Özyar, radyoterapi sırasında  günlük IGRT uygulamasını, radyoterapinin yüksek başarı oranı sağlamasına neden olacağından tercih ettiklerini kaydetti.

"HAYATA TÜM GÜCÜMLE ASILIYORUM"

Zeki Ekren ise Acıbadem Bursa Hastanesi’nde gördüğü ilginin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek şunları söyledi : "Yıllar önce yurtdışında bir hastanede hastalara çok ilgi gösterildiğini görmüş ve şaşırmıştım. Şimdi ise aynı ilgi ve güleryüz ile Acıbadem Bursa Hastanesi’nde karşılaştım. Burada hekimim ve güleryüzlü çalışanlar sayesinde hayata bütün gücüyle asılan bir insan haline geldim. Bu duygularla hastalığımı yeneceğime tüm kalbimle inanıyorum. Ayrıca İGRT teknolojisini Türkiye’ye getirdiği için tüm kanser hastaları adına Acıbadem Sağlık Grubu’na sonsuz teşekkür ediyorum."

IGRT NEDİR?

Doktorlara tümörleri daha iyi hedefleme ve tedavi sırasında takip etme olanağını sağlayan, kanser tedavilerinin etkinliğini ve hassaslığını arttırmak için tasarlanmış yeni bir teknolojidir. IGRT, tedavi edilecek alanın her gün görülerek, oluşabilecek organ hareketlerine uyarlanmasını sağlayan, özel radyoterapi tedavi cihazlarında bulunan yeni ve gelişmiş bir yöntemdir.

Daha Fazla Bilgi İçin: Acıbadem Adapazarı İrtibat Ofisi 0 264 274 41 44

www.acibadem.com.tr

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]