Proje Hazırlama Eğitimi başarıyla tamamlandı

TÜBİTAK-BİDEB tarafından “2237 Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenen “Mühendislik ve Teknoloji Alanlarında Proje Hazırlama Eğitimi (MUTAP IV)” tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Tatlı’nın yürütücülüğünde hazırlanan ve Düzce Akçakoca’da Sky Tower Hotel’de, 14 - 16 Şubat tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe 7 eğitimci ve 34 katılımcı ile Sakarya, Sabancı, Düzce, Kocaeli, Kırıkkale ve Bartın Üniversitelerinden araştırmacılar katıldı. Etkinlikte Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Mandal, Abdurrahman Türk, Aslıhan Eran ile SAÜ’den Prof. Dr. Fatih Üstel, Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Doç. Dr. Ramazan Kayıkçı eğitimci olarak, Nursel Üstünsoy da TÜBİTAK gözlemcisi olarak yer aldı.

Etkinlikte araştırmacılara proje geliştirme süreçleri, TÜBİTAK proje olanakları, proje yazımı, proje örnekleri, araştırma konusu belirleme, projenin bütçelendirilmesi, proje yönetimi ve değerlendirmesi gibi konularda bilgi verilirken, aktif katılımın uygulandığı etkinlikte araştırmacılara uygulamalı proje hazırlama ve yazma eğitimi verildi.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Zafer Tatlı, projenin 2013 yılından beri devam ettiğini ve bu dönem dördüncüsünün düzenlendiğini belirterek, “Üniversitemizde proje hazırlama hususunda teşvik edici önemli farkındalıklar oluşturan eğitim kapsamında, yeni dönemde TÜBİTAK destekli 5 önemli proje hayata geçti. Sağlanan bu birlikteliklerle daha önemli çalışmalara da imza atılacağına inanıyorum” diye konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]