Profesörün yamaç paraşütü tutkusu

Türkiye\'nin en yaşlı yamaç paraşütçüsü unvanına sahip olduğu belirtilen 78 yaşındaki emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Caner, yaklaşık 9 yıldır yaptığı uçuşlarla  kendini gökyüzüne bırakarak kuşlar gibi özgür olmanın mutluluğunu yaşıyor.

İkamet ettiği İstanbul\'dan hafta sonları geldiği Sakarya\'da yamaç paraşütüyle havalanan Caner, yaptığı korkusuz uçuşlarla genç paraşütçülerin ilgi odağı oluyor.

Prof. Dr. Oktay Caner yaptığı açıklamada, yamaç paraşütünün kendisi için tutku olduğunu, diğer sporlardan bu kadar zevk almadığını söyledi.

Yamaç paraşütüne başladığı yıllarda Türkiye\'de yaklaşık 500 kişinin bu sporu yaptığını anlatan Caner, "Bu sayı yaklaşık 15 bin kişiye ulaştı. Ben uçabiliyorsam demek ki herkes uçabilir. Bu, çekinilecek, korkulacak bir spor değil. Sadece dikkat edilecek hususlar var, kurallara uymak önemli " diye konuştu.

Caner, yamaç paraşütüne arkadaşlarının tavsiyesi üzerine başladığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yalnız Türkiye\'nin değil Balkanlar\'ın da en yaşlı pilotuyum. Yamaç paraşütü gerçekten zevkli ve kolay bir spor. İyi bir kayakçıyımdır ama bundan daha zevkli bir spor hakikaten yok. Oturuyorsun ve kuş gibi uçuyorsun. Onun için herkese tavsiye ediyorum. Yamaç paraşütüyle havalandıktan sonra kendimi adeta dünyanın dışına çıkmış gibi hissediyorum. Yeryüzünü havadan seyretmenin zevkini herkesin tatması gerekli. Bu sporu, 15 yaşındaki bir genç de benim gibi 78 yaşındaki kişiler de yapabilir. Korkulacak, çekinecek hiçbir şey yok."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]