Prof.Dr. Fatih Yüksel: "5 bin vergi müfettişi atanacak"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, bir ya da iki yıl içinde 5 bin civarında vergi müfettişi atanacağını söyleyerek, "Bu sürpriz bir gelişme. Çünkü yılda 2 ya da 3 vergi müfettişi alınırken bu sayının iki sene içinde 5 bin gibi bir rakamı bulması oldukça şaşırtıcı" dedi.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK) tarafından düzenlenen, \'Geleceğin Türkiye’sinde Vergi Müfettişi Olarak Yer Alın Kariyer Yapın\' başlıklı konferans, OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda verildi. Konferansa VDK Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Halil Pak, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konuşmacı olarak katılan Vergi Müfettişleri Nilgün Mumyakmaz ve İskender Belgüzar\'ın yaptıkları sunumlarda, VDK ve Vergi Müfettişliği hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Yüksel, "Konuşmacı olarak katılan müfettişlerimiz bizlere bir ya da iki sene içinde 5 bin civarında vergi müfettişi atanacağı müjdesini verdi. Bu sürpriz bir gelişme. Çünkü yılda 2 ya da 3 vergi müfettişi alınırken bu sayının iki sene içinde 5 bin gibi bir rakamı bulması oldukça şaşırtıcı. Bu elbette önemli bir fırsat ama bundan istifade edebilmemiz için şartlarımızı buna hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bu fırsat ancak sınavlardan önce hazır olarak mezun olursak bizim için gerçek bir fırsat olacaktır" dedi.

Vergi Müfettişi Nilgün Mumyakmaz, "VDK farklı dört denetim biriminden oluşuyordu. Daha sonra bu yapı değişti ve dört denetim birleşti. Bu birleşme sonrasında VDK çatısı altında toplanmış oldu. Vergi Müfettişleri olarak vergi incelemesi, kayıtsızlıklarla mücadele gibi görevlerimiz vardır. VDK olarak misyonumuz risk odaklı ve çağdaş denetim tekniklerini kullanarak vergi incelemeleri yapmaktır. Vizyonumuz mükellefe haklarını gözeten, adil ve objektif bir çalışma anlayışına sahip bir kurum olmaktır" diye konuştu.

Vergi Müfettişi İskender Belgüzar ise VDK\'nın mensuplarına kariyer imkanı sunan bir meslek olduğunu belirtti. Belgüzar, "3 yılın sonunda bitecek olan Vergi Müfettişliği Yardımcılığı, yapılan yeterlilik sınavıyla sona ermekle birlikte bu eğitim hayat boyunca devam edecek bir süreçtir. Yüksek lisans için yurtdışına giden vergi müfettişlerinin okul ücretleri, harcırahları ve yurt içi maaşlarının yüzde 60’ı ödenmektedir. \'Nasıl Vergi Müfettişi Yardımcısı olunur?\' sorusuna gelirsek, devlet memuru olmak için gerekli olan maddeleri sayabiliriz. KPSS sınavında puan türlerinin herhangi birinden asgari 80 puan alan herkes bu sınavlara girebiliyor. Sınav ÖSYM tarafından yapıldığı için sadece Ankara’da yapılıyor. Bu konuya dikkat etmeniz gerekiyor" dedi.

Konferans, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]