Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı için şikayet

Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından 2009 yılından bu yana özel bir şirkete işletmeciliği verilen Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı ile ilgili BİMER’e şikayet başvurusunda bulunuldu.

Sakarya’nın Erenler İlçesi’nde yaşayan Erdoğan Erdoğan isimli bir vatandaş, şikayet dilekçesinde otomobil başına 10 liralık giriş ücretinin çok fazla olduğunu belirtti ve devletin kasasına bu kiralamadan ne kadar girdiğini sordu. Mesire alanı içindeki yollarında çok kötü ve çukurlarla dolu olduğunu bu sebeple zor ilerlediklerini dile getiren Erdoğan, ayrıca ailelerin piknik yaptığı alanda alkol alınmasına izin verilmesinin de doğru olup olmadığını sordu.

“DEVLETİN KASASINA NE KADAR GİRDİĞİ AÇIKLANMADI”

Şikayet dilekçesine cevap veren Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, şirketten yıllık kira alındığını ancak bu kiralamadan devletin kasasına ne kadar para girdiğini ise açıklamadı. Kapı giriş ücretleri her yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiği ifade edilen açıklamada, Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı alanının birinci derece doğal sit alanı olarak tescil ve ilan edildiği vurgulandı. Sözkonusu alanda yapılacak planlama ve uygulama çalışmaları öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve ilgili birimlerinin görüş ve onay alındığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Saha içinden geçen yolun bakımı ile ilgili projemiz Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne görüşe sunulmuş olup olumlu görüşe müteakip yolun bakım işlemlerine başlanılacaktır. Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı kapı girişi, bir adet kır lokantası, bir adet kır kahvesi, iki adet büfe, sezonluk lunapark ve saha temizliği işleri karşılığında İşletmeci yıllık işletme bedeli ödemektedir. Halka açık piknik alanlarında alkol kullanılması yasak değildir. Ancak ziyaretçilerin çevredekileri rahatsız edici davranışları olursa uyarılmaktadır.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]