Portakal Çiçeği sanat dünyasını Doğa Park'ta buluşturdu

Sapanca İlçesi\'ne bağlı Kurtköy\'de her yıl Haziran ayında düzenlenen Portakal Çiçieği Plastik Sanatlar Sanat Kolonisi\'nde yerli ve yabancı sanatçıların konuk edildiği Doğapark, 6\'ncı koloni öncesi Türkiye\'nin ünlü sanatçıları, koleksiyoner, galeri sahibi ve eleştirmeleri bir araya getirdi.

İşadamı Ahmet Şahin\'in kurucusu olduğu Doğapark\'ta, 6 yıl önce başlattığı ve bugün dünyanın en prestjili ve tanınır kolonilerinden biri haline gelen Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Bu yıl da 1 Haziran\'da başlayıp 30 gün devam edecek koloniye Türkiye ve dünyanın 3 katısından 100\'e yakın ressam, heykeltıraş, mozaik sanatçısı katılacak. Koloniye katılacak sanatçılar, başvurular dikkate alanırak jüri tarafından belirlendi.

Altıncı koloni yapılacak

Ahmet Şahin Türkiye\'nin ünlü ressam, heykeltıraş, koleksiyoner, galeri sahibi ve sanat eleştirmenlerini Doğapark\'ta ağırladı. Aynı zamanda mini hayvanat bahçesi ve botanik parkı olan Doğapark\'taki bu buluşmaya, Bedri Baykam ve eşi Sibel Baykam, Sevil Dolmacı, Zahit Büyükişleyen, Bubi, Dağhan Özil, Ceri Benardete, İnci Aksoy, Yahşı Baraz, Maria Kılıçdaroğlu, Hüsnü Koldaş, Resul Aytemur, Devrim Elbir, Şürkan Moral\'in de aralarında bulunduğu ünlü isimler koloni ile ilgili bilgilendirildi. Ahmet Şahin bu buluşmada yaptığı konuşmada 6.\'sı yapılacak olan koloni ile ilgili bilgiler verdi.

Aynı zamanda Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Türkiye Başkanı da olan Bedri Baykam konuşmasında, dünyanın değişik yerlerinden gelen sanatçıların burada çok güzel eserler meydana getirdiklerini, Doğapark\'a gelen sanatçıların unutulmaz 1 ay geçirdiklerini söyledi. Baykam, "Bu sezonun yaklaşmasıyla ilgili de bu parkın kurucusu, Portakal Çiceği Kolonisi projesinin kurucusu Ahmet Şahin, bizi burada buluşturdu. Sanatçıların, \'Türkiye\'de sanata yalnız ticaret, para kazanma, alışveriş, bire aldım üçe sattım\' bunun gibi şeylerle yaklaşmayan ve tam tersine sanata bir sevgi ile yaklaşan, sanata, sanatçıya ve sanat eserine keyifle yaklaşan 20 tane 25 tane Ahmet Şahin olsa gerçekten Türk sanatı başka yerlere buradan çıkar" dedi.

Müzayedelerin faturası sanatçıya çıkıyor


Bedri Baykam konuşmasında 7 yıldan bu yana Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Türkiye Başkanı olduğunu hatırlatırken, sanatçıların eserlerinin değerlendirildiği bazı müzayedeleri eleştirdi. Baykam  bazı müzayedelerin sanatçıların değerini yukarı değil aşağı doğru çektiğini, eserin değerini 5\'e, 8\'e böldüğünü, sanatçıların bundan rahatsız olduğunu da söyledi. Baykam, şöyle devam etti:

"Bu sorunu çözmeye mecburuz. Sanatçılar hiç haketmedikleri şekilde toplumda bu yüzden yanlış algılanıyor. Piyasayı maalesef bu şekilde bozan insanların faturası sanatçılara ve onların galerisine çıkıyor. Bu nedenle bu girişimi yaptık imza kampanyamız sürüyor."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]