Polisten Uyuşturucu Operasyonu

 Sakarya'da polis tarafından uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarına yönelik gerçekleştirilen zamanlı operasyonlarda 28 kişi yakalanırken, şahıslarla birlikte bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde bazı şahısların piyasaya uyuşturucu madde sürmeye hazırlandıklarını tespit ettiler. Şahısların örgütlü bir şekilde uyuşturucu madde ticareti yaptıklarının tespit edilmesi üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Adapazarı, Akyazı, Kocaali ve Ferizli ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 16 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 adet hassas terazi, 15 gram esrar maddesi ile 244 adet kilitli poşet içinde piyasaya sürülmeye hazırlanan esrar maddesi ele geçirildi.
Aynı operasyon kapsamında polis örgütlü bir şekilde uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu maddeleri satışa hazırlama ve satılmasına aracılık etmek, uyuşturucu madde satın almak, bulundurmak ve kullanmak suçlarını işledikleri öne sürülen 16 şahsın haricinde, 12 kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişi savcılığın talimatıyla ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.
Öte yandan poliste sorgusu tamamlanan 16 şahıstan A.K., O.Ç., C.Y., Y,K., C.Ç., E.K. ve E.Y. olmak üzere 7 şahıs çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevi'ne konuldu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]