Polisten Kurban Satıcılarına Uyarı

Sakarya'da Toplum Destekli Polis Ekipleri kurban pazarına giderek, satıcıları sahte para ve dolandırıcılara karşı uyardı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Erenler ilçesinde kurulan kurban pazarını ziyaret etti. Kurban satıcıları ile tek tek görüşen polisler satıcıları sahte para, sahte çek, senet, dolandırıcılar, bol paralı kişiler ve mümkün olduğu kadar türk parası ile alışveriş yapmaları konusunda uyardı. Satıcılara yönelik birebir bilinçlendirme çalışması yapan polis, satıcıların dolandırıcılık olayları konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Kurban satıcılarını yaşanan olaylara dikkat çekerek mağdur olmamaları konusunda uyaran polisler, satıcılara uymaları gereken kuralları da anlattı. Polisler satıcılara "Satmış olduğunuz hayvanları çek karşılığı satmış iseniz, hayvanları teslim etmeden önce bankadan çekin karşılığı olup olmadığını veya çekin çalıntı olup olmadığını kontrol edin. Senet karşılığı verilecek hayvanları alan kişinin açık kimlik bilgilerini ve adresini teyit edip tanıdığınız ikinci veya üçüncü kişiyi mutlaka kefil alın. Hayvan satışlarınız esnasında tanımadığınız veya bilmediğiniz kişileri pazarlığınıza müdahale ettirmeyiniz. Hayvanlarınıza müşteri olan kişilerin fiziki görünüm ve konuşmalarına aldanmayınız. Peşin para ile satmış olduğunuz hayvanlarda parasını nakit almadan hayvan teslimatını yapmayınız, bilmediğiniz yabancı para kabul etmeyiniz. Dolandırıcılık olayına maruz kalan kişilerin hayvanlarının bir an önce bulunması için hemen polise müracaat etmelerini istiyoruz. Satılan hayvanların yüklendiği aracın plakasını almayı unutmayın. Alınan hayvanların çalıntı olup olmadığını tesbit etmek için menşei belgesi ve sağlık raporunu isteyin. Satılan hayvanların parasını satıştan sonra başka bir yerde verileceği söylenirse paranızı güvence altına almadan hayvanları teslim etmeyin. Kurbanlık satışı sırasında yüklü miktardaki paraları hiç pazarlık yapmadan verebilen kişilere şüpheli bakın. Mümkün olduğu kadar Türk lirası ile alışveriş yapın ve döviz tercih etmeyin" şeklinde uyardı.

Polisin uyarılarını dikkatle dinleyen satıcılar ilk defa polisleri karşılarında görünce küçük bir şaşkınlık yaşarken, bazıları ise hayatlarında hiç sahte para ile karşılaşmadıklarını söyleyerek polisten sahte para istediler. Gerçek para ile sahte para arasındaki farkı pürdikkat dinleyen satıcılar uyarılar karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler. Aralarında daha önce dolandırıldığını söyleyen kişilerin de bulunduğu satıcılar, "Polis teşkilatımızdan Allah razı olsun. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Çok faydalı oldu onların uyarıları. Daha önce gelip kimse bizi böyle uyarmamıştı. Her zaman onların yanımızda olmasını istiyoruz. Onlar burada olduğu sürece kimse bizi dolandırmaya veya kandırmaya çalışamaz" şeklinde konuştular.

Öte yandan kurban pazarını mercek altına alan polis uygulamaya Kurban Bayramı süresince devam edecek.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]