Polislerin Gözü Önünde Cinayet!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 10 gün önce eşinden boşandığı öğrenilen Huriye Bekçi'nin, yanında iki polis olduğu halde öldürüldüğü ortaya çıktı.

Öldürülen kadının, velayeti babalarında olan üç çocuğunu görmek için iki polis eşliğinde gittiği evin önünde polislerin gözü önünde eski kocası tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldüğü öğrenildi.

Gazipaşa Mahallesi'nde, 16 Mayıs'ta çocukların velayeti yüzünden çıkan tartışmada eski eşi Y.B. tarafından öldürüldüğü belirtilen 28 yaşındaki Huriye Bekçi'nin, polisin koruması altındayken öldürüldüğü ortaya çıktı. Bekçi, 6 yıl önce evli olduğu Y.B. ile şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandı. Üç kız çocuğun velayetini babaya veren mahkeme, anneye de belirli sürelerde çocuklarını görme izni verdi. Boşandıktan bir süre sonra ikinci evliliğini yapan Bekçi, iki erkek çocuğu dünyaya getirdi. İkinci eşinden de ayrılan Bekçi, iki oğluyla ailesinin yanına yerleşti.

Kurşun Yağmuruna Tutuldu

Bekçi, ilk eşinden olan 3 kızı, yaşadığı evin hemen yakınında bulunmasına rağmen çocuklarını göremedi. Genç kadın, 4 yıldır kızlarının kendisine gösterilmediği gerekçesiyle tekrar mahkemeye başvurdu. Bekçi, iki sivil polis eşliğinde çocuklarını görmek için boşandığı eşi Y.B'nin evine gitti. Bir ticari taksinin içinde ablası, ikiz kardeşi ve yeğeniyle çocuklarını görmek için bekleyen Bekçi, eski eşi Y.B. tarafından araç içinde kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Cinayeti işleyen koca tutuklanırken öldürülen annenin ablası ve ikiz kardeşi, cinayette ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki polis hakkında savcılığa şikayette bulundu.

Cinayetin ardından Huriye Bekçi'nin ilk eşinden olan üç kızı mahkeme kararıyla devlet korumasına alınarak yetiştirme yurduna yerleştirilecek. Öldürülen annenin ikinci eşinden olan çocukları, 3 yaşındaki Umut ve 2 yaşındaki Talha'nın bakımlarınıda babaları üstlenecek.  

Göz Göre Göre Öldü

İkiz kardeşi gözleri önünde öldürülen Nuriye Keskin (28), kardeşinin, polis korumasıyla gittiği yerde görevlilerin gözü önünde öldürüldüğünü söyledi. Kardeşinin kızlarını 4 yıldır görmediğini ve eski eşine haber göndermesine rağmen yeğenlerinin gösterilmediğini kaydeden Keskin, olay günü iki polisin korumasında kardeşiyle eski eşinin evine gittiklerini belirtti.

Polisler Mudahele Etmediler

Kardeşinin, göz göre göre öldüğünü ifade eden Keskin; "İkizim daha önce polislere (çok korkuyorum, ben gelmesem olmaz mı) dedi. Polisler (senin de gelmen gerekli) dediler. Biz taksiye bindik, ben öne oturdum, ablam, ikizim ve 2 yeğenim arka koltuğa oturdular. Biz evin önünde durmadık, araba 15 metre ileride durdu. Bir süre sonra Y.B'nin kardeşi taksinin yanına geldi. İkiz kardeşime (sen sonunda kapımıza polisleri de mi getirdin) dedi. Sonra abisinin yanına gitti, ona bir şeyler söyledi ve daha sonra abisi geldi. Y.B.taksinin içine baktı, baktıktan sonra gider gibi yaptı. Döndü ve camdan ikizime kurşun yağdırdı. Kurşunları sayamadım. 10-15 kurşun sıktı. Ben yeğenlerimin ve ablamın da öldüğünü düşündüm. Polisler hiç müdahale etmediler. Polislerde ona sıkıp, etkisiz hale getirebilirlerdi." dedi.

Çocuklarını ve Bizi Bırakma

"Büyük bir acı yaşıyoruz" diyen Keskin, kardeşinin korktuğunu söylemesine rağmen eve götürüldüğünü ve geniş güvenlik önlemi alınmadığını dile getirdi. Olayda polislerin ihmali olduğunu ileri süren Keskin, şöyle konuştu: "Polisler Y.B'nin üstünü aramadılar. Polisler Y.B'nin babası ve kardeşiyle konuşurken, bu iki polisin yanından geldi ve kardeşimi öldürdü. Polislerin arasından geçip, arabanın içinde kardeşimi öldürdü. Kardeşim göz göre göre öldü. Kardeşim şoför koltuğunun arkasında camın kenarında oturuyordu. Yanında iki ufak yeğenim ile ablam vardı. Onların içinde dışarıdan kız kardeşime ateş etti. Kimse müdahale etmedi. Beni de vuracağından korkarak kapıyı açıp kendimi dışarı attım. Ben arka koltuktaki herkesin öldüğünü düşündüm. Bu kadar çok kurşun sıkılmasına rağmen, diğerlerine bir şey olmaması büyük şans. Kalktığımda Y.B'yi polisler yere yatırıyordu. Kardeşim, ablamın ve yeğenlerimin üzerine düşmüştü. Ona seslendim. Çocuklarını ve bizi bırakma dedim. Ancak kardeşim olay yerinde öldü."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]