Polislere, Temel İlk Yardım Eğitimi verildi

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polislere 26-27 Ağustos ve 3-4 Eylül tarihlerinde Temel İlk Yardım Eğitimleri verildi.
 
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çevik Kuvvet Ekiplerine verilen Temel ilkyardım eğitimlerinde temel ilk yardım uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklıkları, kanamalar ve şok, yaralar, kırık, çıkık ve burkulma, kafa ve omurga yaralanmaları, kalp krizi, şeker hastalığı, ateşli havale, epilepsi, boğulma, koma, zehirlenmeler, boğulmalar, hasta yaralı taşıma teknikleri gibi konular üzerinde sağlık memurları gelene kadar neler yapılması gerektiği ve bilinçli müdahalenin önemine vurgu yapıldı.

26-27 Ağustos tarihlerinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü\'nün Eğitim Salonunda verilen Eğitimi İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenlerinden Paramedik Dilek Cantimör ve Vijdan Pandıroğlu, Sağlık Memuru Uğur Kurt verirken, 3-4 Eylül tarihlerinde ise İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nevin Özçelik, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Rana Beşler, Acil Tıp Teknisyeni Melin Kurtulmuş ve İbrahim Yiğit tarafından verildi.

Çevik Kuvvet Polislerine Temel İlk Yardım Sertifikaları verildi

Temel İlk Yardım konuları anlatılarak, ilgili uygulamaların yapıldığı eğitimin sonunda Çevik Kuvvet Polislerine yapılan sınav sonrası Temel İlk Yardım Sertifikaları verildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Bedir, "Polisimizin görevlerini yaparken sıklıkla karşılaştığı durumlar esnasında, acil müdahaleyi gerektiren konularda sağlık ekiplerinin olay yerine intikaline kadar geçen sürede bilinçsiz müdahalenin meydana getireceği can kayıplarını en aza indirmek açısından temel ilk yardım eğitiminin alınması hayati önem arz etmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü Yönetim ve Personeline Emniyet Teşkilatı adına teşekkür ediyorum" dedi.

"Bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır"

Verilen eğitimler hakkında bir açıklama yapan Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar ise, "Ülkemizde bazı Meslek grupları var ki riskli birim yüzdesi en fazla olan grupları oluşturmaktadır. Emniyet Teşkilatı Personeli hiç şüphesiz ki bu riskli grupların başında gelmektedir. Ama unutulmaması gereken temel ilk yardımın kime nerede ve ne zaman lazım olacağının belli olmaması, bu yüzden ilimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu eğitimi bir an önce almaları en büyük temennimizdir. Kurumumuzca vatandaşlarımıza bu konuda gerekli desteği vermekteyiz. Müracaat etmeleri halinde herkes bu eğitimlerden ücretsiz olarak istifade edebileceklerdir. Bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır. Bilinçli fert sağlıklı toplum demektir" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]