Polisin biber gazı eğitimi öğrencileri hastanelik etti

Arifiye\'de bulunan Milli Egemenlik İlk ve Ortaokulu yakınlarında polis tatbikatında kullanılan biber gazı, rüzgarın etkisiyle okul bahçesine kadar ulaşınca, okul bahçesinde oynayan yaklaşık 20 çocuk gazdan etkilendi.

Çocuklara 112 Acil servis ambulans ekibi okul bahçesinde müdahale ederken, solunum sıkıntısı çeken 2 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Olay, Arifiye İlçesinde bulunan Milli Egemenlik İlk ve Ortaokulu\'nda saat 15.00\'de meydana geldi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri okul yakınlarındaki bulunan tatbikat alanında biber gazının da kullanıldığı bir eğitim gerçekleştirdi. Bu sırada çıkan rüzgar biber gazını okula kadar taşıdı. Okulda ders yapan öğrenciler ve öğretmenler açık pencerelerden giren biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadı. Bahçede oynayan yaklaşık 20 çocuk gazdan daha fazla etkilenirken, 112 ekibi okul bahçesinde onlara  müdahale etti. Ancak  solunum sıkıntısı çeken 2 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Çok sayıda öğrenci biber gazı nedeniyle gözyaşlarına boğulurken, ailelere haber verilerek çocukların okuldan alınması istendi.

Anneleriyle birlikte eve giden amca çocukları Rümeysa (9) ve Esra Toru (12) solunum zorluğu çektikleri için 112 Acil Servis\'e haber verildi. Ambulansla evlerinden alınan küçük öğrenciler Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi\'ne kaldırıldı. Esra Toru\'nun babası Nail Toru, gazdan etkilenen diğer çocukların yüzlerini su ile yıkarken, "Polis karşı tarafta tatbikat yapmış. Rüzgarın etkisiyle okulun buraya geliyor. En fazla bizim çocuklar etkilenmiş. Hastaneye kaldırıldılar. Annesi yoğun bakıma alındıklarını söyledi. Okulda çocukların ve öğretmenlerin çoğu etkilenmiş. Ders saatinde olmasına rağmen etkilenen öğretmenler okuldan gitmiş. Velilere de çocukların alınması için haber verildi" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]