Polise memuruna çarpan alkollü sürücü tahliye oldu

Sakarya\'da çarptığı polis memurunun bir bacağının kesilmesine neden olan alkollü, ehliyetsiz ve bir gözü görmeyen sürücünün yargılanmasına başlandı.

6 yıla kadar hapsi istenen sanık ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"5 şişe bira içmiştim"

Geçtiğimiz 12 Mayıs\'ta kullandığı otomobille Karasu Caddesi\'nde çevreye rahatsızlık veren alkollü bir şahsı ekip aracıyla evine bırakmak için duran polis memuru İsmail Dere\'ye (29) çarparak bacağının kesilmesine yol açan sürücü M.T.\'nin (57) yargılanmasına Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi\'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık M.T. ve avukatı katıldı. Tedavisi devam eden Dere ise duruşmaya katılmadı. Sanık M.T. savunmasında pişman olduğunu söyledi. \'Polis memuru aracın arkasından aniden çıkınca gözüme perde indi\' diyen M.T., "Çarşı yönünden geliyordum. Polis memurunu gördüm. Ancak sol tarafında bir araç vardı. Fren yaptım. Kurtaramadım. Pişmanım. 5 şişe bira içmiştim. Sınavdan geçemediğim için ehliyet alamadım." dedi.

Duruşma ertelendi

Tanıkları dinleyen mahkeme, suç vasfının değişme ihtimali olması ve delillerin toplanması nedeniyle M.T.\'nin tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Dere\'nin savunmasının alınabilmesi için tedavisinin tamamlanıp tamamlanmadığıyla ilgili Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi\'ne yazı yazılmasını kararlaştırdı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Polis memuru üzgün

7 Haziran\'da hastaneden taburcu edilen İsmail Dere, sürücünün tahliye edilmesine üzüldüğünü söyledi. Kaza gününü anlatan Dere, her şeyin bir anda olup bittiğini belirterek, "Ekip aracımdan aynayı kontrol edip indim. Bu konularda çok dikkatliyim. İnerken gelen hiçbir araç yoktu. Aracın arkasına giderken dahi yola bakıyordum. Aracın arkasına geçtiğimde ekipteki diğer arkadaşım kapıyı açtı. Ben de diğer taraftan tutup açarken her şey bir anda oldu. Fren sesini duyduğumda yerdeydim.  Kaçma şansım olmadı. Sağ bacağım ekiple otomobil arasına sıkıştı." diye konuştu. Kazanın ardından bacağının kesildiğini ve çok sayıda operasyon geçirdiğini anlatan Dere, şunları kaydetti: "Şu an tamamen sağlığımı düşünüyorum. Elden bir şey gelmiyor. Protez bekliyorum. Kontrollerime gidiyorum. Ancak polisliğe devam etmeyi istiyorum. Sonuçta hayat devam ediyor. Hayata tutunmaya çalışıyorum."

"Benim sakatlanmama yol açan sürücünün ceza almasını istiyorum"


Cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini dile getiren Dere, "Benim sakatlanmama yol açan sürücünün ceza almasını istiyorum. Benim gibi başka canlar da yanmasın. O gün bana çarpmasaydı belki de ileride bir çocuğa da çarpabilirdi. Kazadan sonra sürücü tarafından arayan soran olmadı. Gelmek istediklerini belirtmişler. Gelen olmadı." şeklinde konuştu.

Polise çarpan M.T.\'nin yapılan kontrolde 201 promil alkollü olduğu, ehliyetsiz ve bir gözünün görmediği belirlenmişti. Kaza sonrası adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan M.T., Dere\'nin bacağının kesilmesi üzerine 21 Mayıs\'ta ikinci kez gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, savcı, sanığın \'kasten duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine neden olacak şekilde yaralama\' suçundan cezalandırılmasını istemişti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]