Polis, TKPli Gençlere Geçit Vermedi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için yürümek isteyen Yurtsever Cephe üyesi gençlere polis izin vermedi.

Adapazarı'nda Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) gençlik örgütü olan Yurtsever Cephe üyesi üniversiteli gençler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla bir protesto yürüyüşü gerçekleştirmek istediler.

Saldırılar başladığından bu yana saldırılar duruncaya kadar 'insanlık nöbeti 'altında eylemler başlatan Yurtsever Cephe üyeleri, bu akşam da ellerinde Filistin bayrakları, dövizler ve pankartlarla eski Kudüs Caddesi üzerinde bulunan parti binasından çıktılar. Binadan çıkan gençleri
bina girişinde çok sayıda çevik kuvvet polisi karşıladı. Binanın çevresini ablukaya alan polis, gençlerin yürümesine izin vermedi. Kısa süreli gerginliğin ardından parti binası önünde basın açıklaması yapan grup, ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak İsrail ve Amerika'yı protesto ettiler.

Eylemlerinde kararlı olduklarını yineleyen gençler, saldırılar son buluncaya kadar eylemlere devam edeceklerini söylediler.   Basın açıklamasının ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]