Polis, "Oto Hırsızlığı" Şebekesini Çökertti

Sakarya'da değişik illerden çaldıkları otomobilleri değiştirerek  satan ve sattıkları otomobilleri tekrar çalan şebeke, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Şebekenin çaldıkları otomobillerin bazılarını parçaladığı ve kasko dolandırıcılığına da karıştığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Adapazarı'nda O.B'ye ait otomobilin çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 6 kişilik 'Oto Hırsızlığı' şebekesini ortaya çıkardı. 5 aylık çalışma sonucunda polis, D.K.'nın liderliğini yaptığı şebekenin çaldıkları araçların şase ve motor numaralarını değiştirerek ve bu otoları sahte plaka ve ruhsat düzenleyerek sattıklarını belirledi. Şebekenin değiştirip sattıkları otomobilleri yedek anahtarıyla yeniden çaldıkları öğrenildi. Şebekenin ayrıca kaza yaparak hurdaya ayrılan araçları, sigorta şirketlerinden ucuz fiyata satın aldıktan sonra tamir etmiş gibi gösterip kasko yaptırdıkları ve ardından araçları çalıntı göstererek sigorta şirketlerini dolandırdıkları tespit edildi.

Şebekenin çalıntı araçları Karasu ilçesi Taşlıgeçit Köyündeki bir çiftlikte değiştirdiğini belirleyen polis, çiftliğe operasyon düzenledi. Operasyonda şebekenin lideri D.K. ile birlikte araçların şasesini değiştiren E.Ç., araçları parçalayan ve yer temin eden E.A., S.A. ve A.K. yakalandı. Operasyonda O.B'ye ait otomobil başta olmak üzere şebekenin değiştirdiği 11 otomobil ele geçirildi. Zanlıların 3 otomobili parçalayarak piyasaya sürdükleri ve hurdaya ayrılan 1 adet arazi aracını tamir ettirmiş gibi gösterip kasko yaptırdıktan sonra çalıntı göstererek sigorta şirkerinden para aldıkları ifade edildi.

Guruba çalıntı araç temin ettiği belirlenen ve eski uzman çavuş olduğu öğrenilen İ.K'nın evinde yapılan aramada 1 adet el yapımı el bombası, 1 adet tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 2 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca bulundu. Polis, şebekenin karıştığı başka olayların aydınlatılması için çalışmasını çok yönlü sürdürüyor. Emniyetteki sorguları tamamlanan örgüt lideri ve 5 şebeke üyesi adliyeye sevk edildi. Firarda olan İ.K'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]