Polis memurundan insanlık dersi

Askerliğini Balıkesir’in Balya ilçesinde yapan ve 16 Mayıs’ta terhis olan 25 yaşındaki Gökhan Sipahi’yi almaya giden ailesinin içinde bulunduğu aracı akşam saatlerinde Bursa’nın Gemlik ilçesi yakınlarında durduran ve aracı ruhsatı olmadığı için bağlayan polis memuru, Gökhan Sipahi’nin nişanlısı ve annesinin gözyaşlarına dayanamayarak kendi özel aracını aileye verdi.

Bursa Yalova karayolunda alkol denetimi yapan ekipte yer alan polis memuru Barış Karabatak, Sakaryalı işadamı Göksel Sipahi\'nin (31) kullandığı otomobili durdurdu. Aracın belgelerini inceleyen Karabatak, ruhsat sayfalarından birinin eksik olduğunu fark ederek, otomobili trafikten men etti. Uzun süre kontrol noktasından ayrılmayan aile ve Gökhan Sipahi\'nin nişanlısı Bilgenur Bıçak, askerden tezkere alacak nişanlısı Gökhan Sipahi\'yi almak üzere Sakarya\'dan yola çıktıklarını ve Balıkesir\'in Balya ilçesine gideceklerini söyleyerek ağlamaya başladı. Nişanlısına söz verdiği saatte orada bulunamayacaklarını belirten Bıçak\'ın durumundan etkilenen polis memuru Karabatak, kendi özel otomobilini aileye vererek yollarına devam etmelerini sağladı.

Kendi aracını verdi

Ailesinin kendisini askerden almaya gelirken yaşadıkları olayın şaşkınlığını hâla üzerinden atamadığını kaydeden Gökhan Sipahi ise, askeriyenin önünde saatlerce ailesini beklediğini söyleyerek şunları belirtti: “Askerliğimin son gününde 16 Mayıs tarihinde ailem beni almaya gelirken, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yol kontrolü yapan polisler tarafından araç durdurularak evrak eksikliği nedeniyle araç bağlanmış. Polis memuru Barış Karabatak’ın kendi aracını tahsis etmesiyle ailemin beni alması sağlandı. Bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.”

"Telefonda nişanlımın ağladığını duyunca korktum"


Tezkere alacağı günün akşamında saat 22.00-22.30 civarlarında askeriyeden çıkış yapacağını kaydeden Gökhan Sipahi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tezkere alacak olmanın ve aileme kavuşacak olmanın verdiği bir heyecan vardı. Ailemle görüştüğümde nişanlımın ağlama sesini duydum ve içimi bir korku sardı. Aklıma türlü türlü şeyler geldi. Ancak konuştuktan sonra olayın bu şekilde tamamlanmasıyla mutluluk duydum. Aileme kavuşmak mutluluk vericiydi”

16 Mayıs gecesi Balıkesir’in Balya ilçesinde askerliğini yapan kardeşi Gökhan Sipahi’yi almaya giderlerken bir yol kontrolü sırasında durdurulduklarını anlatan abi Göksel Sipahi de, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursa’nın Gemlik ilçesinde alkol kontrolü yapan bir ekip tarafından durdurulduk. Aracın içinde ailem, kardeşimin nişanlısı ve babam vardı. Aracımızın evrakları içerisinde ruhsatta trafik tescil belgesi olmaması sebebiyle aracımız bağlandı. Buna istinaden yolun ortasında 21.30’la 22.00 arası oradaki görevli polis memuru Barış Bey hiçbir çıkarı olmadan kendi aracını takdim etti. Balıkesir Balya içerisine gittik dönüşte tekrar arabasını problemsiz bir şekilde kendisine teslim ettik. Bu örnek davranıştan dolayı kendisine teşekkür ediyorum ve tüm emniyet personeline örnek olmasını diliyorum”
Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, evrakları eksik olduğu için otomobillerini bağladığı aileye kendi aracını veren trafik polisi Barış Karabatak’ı ödüllendirdi.

Bursa-Yalova karayolu üzerinde, 16 Mayıs’ta Regaip Kandili gecesi saat 21.30 sıralarında trafik denetimi yapan polis ekipleri, Sakarya'dan Balıkesir'e giden Göksel Sipahi'nin kullandığı otomobili durdurdu. Aracın evraklarını kontrol eden polis memuru Barış Karabatak, evraklardan birisinin eksik olduğunu fark ederek aracı trafikten men etti. Balıkesir'in Balya ilçesinde vatani görevini yapan çocuklarını almaya gitmek istediğini söyleyen Göksel Sipahi, Ayşe Sipahi, Gürsel Sipahi ve tezkere alacak olan Gökhan Sipahi'nin nişanlısı Bilgenur Bıçak, bir süre denetim noktasında bekledi. Bu sırada polis memuru Karabatak'ın yanına gelen Bilgenur Bıçak, polis memuruna durumu anlattıktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Genç kızın ağlamasına dayanamayan polis memuru, yeni aldığı otomobili aileye emanet verdi. Polis memurunun otomobiliyle Balıkesir'e giden aile, terhis olan çocukları Gökhan Sipahi'yi alarak dönüşte aracı sahibine teslim etti. Kendi eksik evraklarını tamamlayan aile daha sonra Sakarya'ya doğru yola çıktı.

Fedakar polis Karabatak’a Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya tarafından teşekkür belgesi verildi. Karabatak’ın davranışının Türk polis teşkilatına örnek olacağını belirten Kahya, “Barış, 16 Mayıs saat 21.30’da trafik ekibiyle uygulama yaparken içerisinde bir ailenin bulunduğu otomobili bağladı. Ailenin mağdur olmaması için Barış kendi özel aracını aileye tahsis etti. Bu örnek davranışı dolayısıyla arkadaşımızı teşekkürname ile taltif ediyorum. Kendisine sağlıklı, uzun ömürlü ve başarılı görevler temenni ediyorum. Bütün emniyet teşkilatına örnek bir davranış olduğu için kendisini tebrik ederim” diye konuştu.

Barış Karabatak ise, “Olay günü alkol kontrolü yapıyordum. Aracı durdurup sürücüye alkol kontrolü yaptıktan sonra evraklarını kontrol ettik. Trafik belgesinin olmadığını fark ettik. Kendisine 23’üncü maddeden aracı bağlamam gerektiğini söyledim. Aile, ısrarlı davrandı, kendilerine bir hafta müsaade etmemi istedi ama kendilerine 23’üncü maddeden izin verilemeyeceğini ve aracı trafikten men etmem gerektiğini söyledim. Bütün ısrarlarına rağmen araçlarını trafikten men ettim çünkü görevim bunu yapmamı gerektiriyordu. Görev bitiminden sonra da aileye kendi aracımı verdim. Benim aracımla Balıkesir’in Balya ilçesindeki asker oğullarını alıp geldiler. Sabah 06.00 civarında da aracımı bana teslim ettiler. Sayın emniyet müdürümüz beni onurlandırdı” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]