Polis Haftası Sakarya'da böyle kutlandı

Her yıl geleneksel olarak kutlanan 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Sakarya’da bir etkinlik düzenlendi.

4-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası etkinliklerinin son gününde Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı Atatürk Anıtına çelenk koydu. Kent Meydanında yapılan törene Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı başta olmak üzere, Şube Müdürleri, Özel Harekat Polisleri ve polis memurları katıldı.

Gerçekleşen resmi törende Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı Atatürk Anıtına çelenk koymasının sonrasında başta İstanbul Çağlayan Adliyesinde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilen polis memurları ve vefat eden polisler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Tören İstiklal Marşının ardından sona erdi. Kent Meydanındaki etkinliklerin ardından Adapazarı Kültür Merkezi (AKM)’de düzenlenen program ile devam etti. Gerçekleşen programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Vergi Dairesi Sakarya İl Müdürü Recep Alp, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Şube Müdürleri ve davetliler katıldı.

"İşlenen suçlar sosyal bir hastalık gibi"


Saygı Duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Polis teşkilatını anlatan bir klip gösterildi. Programda Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı yaptığı açılış konuşmasında, “Polis teşkilatımız 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan polis nizamnamesi ile kurulmuş ve 170 yıldır halkımızın hizmetindedir. Tarihin her döneminde demokratik devletlerin temel görevi, onun asli unsuru olan vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak, huzur ve güvenini sağlamak olmuştur. Bu amaçla Jandarma teşkilatımız ile birlikte bu görevi yürütmekteyiz. İlimiz bir milyona yaklaşan nüfusuyla İstanbul, Bursa ve Kocaeli’den sonra Marmara Bölgesinin dördüncü büyük ilidir. İstanbul’a 148 kilometre mesafede olması İstanbul-Ankara yolu üzerinde ve İstanbul-Ankara yolu kavşak noktasında bulunması itibariyle önemli bir coğrafi konuma sahiptir. İlimiz bu önemli özellikleri ve her geçen gün yükselen ekonomisiyle organize suç örgütlerinin de ilgisini çekmektedir. İlimizin güvenlik ve emniyeti için görevde bulunduğum süreçte etkin ve kararlı çalışmalarımız sayesinde münferit ve bireysel olaylar dışında, ilimiz ve ilçelerimizin huzur ve güven içinde olduğunu söyleyebilirim. Polisin aslı görevi suçun oluşumuna engel olmak ve bu amaçla gerekli önleyici tedbirleri almaktır. Toplumlarda işlenen suçların sosyal bir hastalık olarak devamlı tekrarlanması karşısında önlemek tedavi etmekten daha iyidir anlaşıyla hareket edilmesi suçu caydırıcı hale getirmek açısından önemlidir. 170 yıldır vatandaşımızın hizmetinde olan emniyet teşkilatımızın bu anlamlı gününde vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile halkın can, mal ve asayiş güvenliği uğrunda hayatlarını feda eden, hatıralarını her zaman kalbimizde taşıdığımız şehitlerimizi rahmetle, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ile kahraman gazilerimizi, emekli, dul ve yetimlerimizi minnetle anar, tüm mesai ve silah arkadaşlarıma ve onların aile fertlerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diler, bu anlamlı gününüzü kutlarım” diye konuştu.

Vali Hüseyin Avni Coş

Vali Hüseyin Avni Coş, “Polis teşkilatımız 170 yıldır aziz milletimize her şartlar altında, günün her saatinde yurdumuzun her köşesinde hizmet vermeye çalışmaktadır. Aynı kardeş jandarma teşlikatı gibi. Teşkilatlarımız görevlerini vatandaşın sevgisiyle, güveniyle her zaman iyi yapabilmelidir. Vatandaşlarımız gece gündüz görev yapan teşkilatlarımıza güvenmiştir. Artarak devam eden bu güven sayesinde ülkemizin en uçra köşesine kadar teşkilatımız görevlerini ulaştırmışlardır. Sakaryamızda da bir huzur coğrafyası olmasında da vatandaşlarımızın sevgi, saygı, merhamet dolu bir yüreği yanında muhakkaki görevlilerimizin yaptığı etkin büyük rolü vardır. Kolluk teşkilatlarımızın bütün mensuplarıyla bu seviyenin daha üst noktaya çıkmasında polis, jandarma, halk ilişkilerinde örnek bir savunma oluşturmak için gayret göstereceğiz. Hizmetin daha iyi bir şekilde vatandaşa ulaştırmak için çalışacağız. Polis teşkilatı suç ve suçlularla mücadele ederken, kamu düzenini korumaya çalışırken muhakkaki gelişen teknolojiden yararlanmaktadır. Gelişen teknolojiden yararlanmak sadece güvenlik teşkilatlarımız tarafından değil suç işlemek isteyenler tarafından da bunlar kullanıldığı için polis ve jandarma teşkilatı suç işlemek isteyn odaklar arasında sürekli bir bilim ve teknoloji alanında bir yarış bir rakabet sürmektedir. Çağdaş teknoloji yakından izlemesi ve en büyük gücümüz olan mevzuatımızı, kanunlarımızı en iyi şekilde bilmek ve uygulamak zorunda olduğumuzu bu vesile ile ifade etmek istiyorum. Her şart altında hizmet vermeye çalışan fedakar polislerimizin de bu gününü kutluyorum sağlık, esenlik içinde sevdikleri ile birlikte allah daha nice 10 Nisanlara ulaşmalarını diliyorum. Poli teşkilatımıza da 170 yıllar temenni ediyorum. Cenab-ı Hak bizim ve kolluk kuvvetlerimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının sonunda Mustafa Deribaş isimli vatandaşın okuduğu “Emniyet Teşkilatı” isimli şiirin ardından program Ziynet Dilmen Anaokulu öğrencilerinin minik gösteri ile devam etti. Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu trafik canavarı skeçinin ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]