Polis 2,3 kg uyuşturucu madde ele geçirdi

2 Aralık\'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sakarya genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahısların tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar neticesinde; il merkezinde sokak satıcılarına satmak amacıyla uyuşturucu esrar maddesi getirileceği bilgisini aldı.

Oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenilen 54.. plakalı araçı durduran polis, araçta bulunan S.Y. (57) ve Y.G. (49) isimli şahısların ifadesi alındı. Alınan arama kararı neticesinde araçta bulunan S.Y. (57) isimli şahsın ikametinden 12 kavanoz içerisinde 2 kilo 300 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi, S.Y. (57) ve Y.G. (49) isimli şüpheliler 3 Aralık\'ta çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Polis ayrıca 24 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında Uyuşturucu Madde ile Mücadele kapsamında yapılan sokak çalışmalarında, 18 farklı operasyonda toplam 28 şüpheli şahsa işlem yapıp, bu şahıslardan toplam 153,48 gram ersar maddesi, 1,71 gram eroin maddesi, 5 adet uyuşturucu hap ve 1,31 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirdi.

2 Aralık\'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı çalışmalarda, sınır illerinden temin edilen kaçak sigaraların il genelinde büfe ve işyerlerine satıldığı tespit edildi, S.G. ve Ü.Ş. isimli şahısların Dilmen Mahallesi\'ndeki depodan 4310 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara, 3 Aralıkta E.K., M.Ş.A. ve E.Y. isimli şahısların Semerciler Mahallesi Katlı Pazar yerindeki işyerinden 1785 paket değişik markalarda gümrük kaçağı olmak üzere toplam 6095 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara el koydu. Şüpheliler hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapılarak adli mercilere gönderildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü \'Her türlü suç ve suçluyla mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir\' açıklaması yapıldı.

 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]