Platform, "Direnen Gazze kazandı"

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 468. hafta basın açıklamasında Gazze’de ilan edilen ateşkes direnişin kazanımı olarak nitelendirilirken, kesin çözümün İsrail’in işgal varlığının sonlandırılmasıyla mümkün olabileceği belirtildi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 468. hafta basın açıklamasında ülkedeki ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Platform adına Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın okuduğu açıklamada ilk olarak Filistin sorunu gündeme getirildi ve “Filistin topraklarını işgal eden, milyonlarca Filistinliyi vatanından çıkararak mülteci konumuna getiren ve toprak işgali ile katliamları devam ettirmeyi temel strateji olarak benimseyen zalim ve paronayak bir terör devleti ile karşı karşıyayız. Bu noktada doğru bir teşhis koymak zorundayız. Hiçbir insani vasıf taşımayan Siyonist işgal rejimi Ortadoğu’nun kalbine saplanmış zehirli bir hançerdir ve tek çözüm Siyonist İsrail’in Ortadoğu’dan sökülüp atılmasıdır. Gazze direnişi tüm dünya mazlum halklarınca Amerika’nın başını çektiği küresel güçlere karşı verilen onurlu bir varoluş mücadelesi olarak nitelendirilerek desteklendi. Zalimlere karşı mücadelede direnişin yegane yol olduğu bir kez daha tescil edildi.” denildi. İsrail ile tüm diplomatik, askeri, ekonomik ilişkilerini kesme noktasına taşıyan ülkelere teşekkür edilen açıklamada AK Parti iktidarından İsrail ile tüm ilişkileri kesmesin beklendiği ifade edildi.

"Paralel yapı iddiası"

IŞİD’in Irak ve Suriye’deki tehlikeli tırmanışına dikkat çekilen basın açıklamasında Muhammed Emin Duman, Türkiye’nin bölge politikalarında doğru ve adil bir özeleştiri yapması gerektiğini belirtirken, “paralel yapı” iddiasıyla başlatılan süreçte de benzer bir tutarlılığın sergilenmesi istendi ve iktidara “Mademki Amerika Türkiye’de operasyon yapıyor, niçin bu şer güç deşifre edilemiyor? Eğer Amerika’nın gücü ve Amerika ile olan ilişkilerimiz buna mani ise, o takdirde ‘Zorlandığımızda gerçekler karartılabilir’ gibi yanlış bir önerme savunulmuş olmaz mı? Bu durum ciddi bir samimiyet sorgulamasını da beraberinde getirmez mi?” soruları yönetildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Young Guru Academy ile yaptığı protokolün de eleştirildiği açıklamada “Anlaşma gereğince ülkemizin zeki çocuklarının özel eğitiminde Young Guru Academy ile işbirliği yapılacak… Dünya siyonizminin etkili kurum ve isimlerinin Young Guru Academy’i destekledikleri ve bu desteklerini de aleni bir şekilde yaptıkları biliniyor. Dindar nesil yetiştirmekten bahseden iktidar, zeki çocuklarımız için Siyonistlerin güdümündeki kuruluş ile işbirliği yapma projesini nasıl izah edebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuda acilen açıklama bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]