Piyasaya Sahte Para Süren 4 Sanığa 2 Yıl 6 Ay Hapis

Sakarya'da iş yerlerinden sigara, çikolata ve ağrı kesici gibi küçük çapta alışverişler yaparak piyasaya sahte 20 TL'likler sürdükleri iddiasıyla yargılanan 4 sanık 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ellerindeki sahte 20 TL'lik banknotları piyasaya sürmek için kiraladıkları otomobille Düzce'den Sakarya'ya gelen İ.S.(30), C.A.(30),O.T.(29) ve U.S.(22), iş yerlerinden sigara, çikolata ve ağrı kesici gibi küçük çapta alışverişler yaparak piyasaya sahte para sürdü. Polis ekipleri mart ayında dört zanlıyı 113 adet sahte 20 TL'lik banknotlarla yakaladı. Tutuklanan 4 zanlı hakkında 'sahte parayı tedavüle koymak' suçundan Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Tutuklu sanıklar bugün karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, sanıkları sahte olduklarını bildikleri banknotları bilerek tedavüle koydukları gerekçesiyle 3'er yıl hapis ve üçyüz gün adli para cezasına çarptırdı. Sanıkların duruşmadaki bazı açıklamalarının suçun sübutuna ve nitelenmesine yardımcı etken olduğu kanaatine varan mahkeme heyeti, sanıklara verilen hapis cezasını 2 yıl 6'şar ay hapis ve ikiyüzelli gün adli para cezası ile ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verdi.

OLAY

Sakarya Emniyet Müdürlü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmada, İ.S., C.A.,O.T. ve U.S. 113 adet sahte 20 TL'lik banknotlarla yakalanmıştı. Merkez Bankası İzmit Şubesi Sahte Banknot ve Efektif İnceleme Komisyonu'nca yapılan incelemede ele geçirilen banknotların sahte oldukları tespit edildi.

Düzce'de yaşayan 4 şüphelinin kiraladıkları otomobille Sakarya'ya gelerek bazı iş yerlerinden sigara, çikolata ve ağrı kesici gibi küçük çapta alışverişler yaparak ellerindeki sahte 20 TL'lik banknotları piyasaya sürdükleri belirlenmişti. Sanıklar en son alışveriş yaptıkları markette görevli kasiyerin kendisine verilen 20 TL'lik banknotun sahte olduğunu anlaması üzerine yaptığı ihbar sonucu yakalanmışlardı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]