Pınarcı, "AVM ve rezidans küçük esnafı bitirir"

TOKİ’nin Atatürk Stadı yerine yapacağı AVM ve rezidans projesine bir tepki de MHP Adapazarı Belediye Başkan aday adayı Hasan Pınarcı’dan geldi. Pınarcı, “AVM yapılırsa küçük esnaf biter” dedi.

AVM ve Rezidans projesinin şehre hiçbir yarar getirmeyeceğini öne süren Hasan Pınarcı, şunları söyledi:

“Ben belediye başkanı olsaydım kesinlikle müsaade etmezdim. Böyle bir proje şehre fayda vermez. Kentteki küçük esnafı bitirir. Kapalı çarşı bitmiş, uzun çarşının eski havası yok, Çark Caddesi\'nde büyük bir potansiyel var. Sinerjisi de farklı. Burası insanların yoğun olduğu bir yer.  Ben de esnafım. Bu AVM esnafın bittiği nokta olur. Küçük esnafı ayakta tutacak bir şeyler lazım. Oda başkanlığım zamanında da söyledim. Serdivan AVM’de yabancı sermayeli bir firmada günlük 80 bin lira gibi bir rakam esnafımın cebinden alındı. 400 esnaf 400 istihdam demektir.  400 esnafım vergi veriyor demektir. AVM içindeki o firmada 20 -25 çalışan adam var. Sözkonusu firma burdan aldığı parayı İstanbul’a götürüyor. Ben de esnafım. Buranın esnafı burada kazanır, kazandığı parayı da buraya bırakır. Parayı bizden, yani bizim  esnaftan alıyorsun, büyüklere de diyorsun ki global dünya. Olmaz öyle şey.

“Yapın ki, biz de alkış tutalım”


İlla ki yapacaksan böyle projeleri git şehir dışında uzak yerlere yap o zaman da, şehir içindeki esnafı bitirme. Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı bu şehrin can damarı. Oraları bitirme bari. Restaurantlar yap, cafeteryalar yap, sinemalar yap, orayı hareketlendir. Esnaf da büyüsün. Maalesef o da yok. Yapın ki biz de alkış tutalım. Geçen açıklama yaptım, Zeki Başkan “neden olmasın” demiş. Amacımız iyi şeyler olsun. Buranın esnafı kazansın. Ben bugün varım, yarın belki de yokum. Hep yüzyüze bakacağız, çünkü burada yaşıyoruz. Buraya yapılacak her şey bizim için yapılmış olacak.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]