Pidenin Gramajı Düştü, Fiyatı Düşmedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin ramazan pidesi fiyat tarifesini uygun bulmayarak itiraz etti.   

İBB'den yapılan açıklamada, bu yıl ramazan pidesi fiyat tarifesinin değişmemesi gerektiğini düşünen belediyenin, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin aldığı ve kendilerine bildirdiği ''Ramazan Pidesi Fiyat Tarifesi'' kararını uygun bulmayarak itiraz ettiği bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl 400 gram pide 1,5 TL iken birliğin bu yılki yeni tarifesinde 350 gram pide için 1,5 TL fiyat belirlendiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi: ''Bu rakam, Türkiye Fırıncılar Federasyonunun tüm Türkiye için belirlediği tarifenin üzerinde bir rakamdır. Bu nedenle alınan bu karara itiraz edilmiş ve birliğin 24 Ağustos 2009 tarihine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesine kararı bildirmesi istenmiştir.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu da yaptığı değerlendirme sonucunda bu isteğin mümkün görülmediğini 24 Ağustos 2009 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bildirmiştir.

Konu, 25 Ağustos 2009 tarihinde valiliğe iletilmiştir. 5362 sayılı Kanunun 62. maddesinin 2. fıkrası uyarınca İstanbul Valiliğinin oluşturacağı komisyon tarafından değerlendirilecektir.''


AA

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]