Peygamberimize Hakaret Eden Film Nelere Yol Açtı?

Peygamberimize ve Müslümanlığa ağır şekilde hakaret eden, İsrail asıllı Amerikan yapımcı Nakoula Basseley Nakoula\'nın üstlendiği "Müslümanların Masumiyeti" filmi tüm dünyayı ayağa kaldırdı.

Günlerdir Müslüman ülkelerinde öfkeli halkı sokağa döken ve Libya\'da ABD Büyükelçisi ve 3 diğer diplomatın öldürülmesiyle daha da alevlenen film krizinde durum oldukça vahim.

Yapımcı Nakoula\'nın sahte bir isimle oyuncuları kandırarak bu filmi çektiği iddia ediliyor. “Cesur Hıristiyanlar Birliği”, “Ulusal Amerikan Kıpti Meclisi” gibi aşırı sağcı ve İslâmofobik bazı hareketlere üye olan Nakoula, oyunculara "Çöl Savaşçıları" adlı bir film çektiklerini söylemiş. Filmin üstünde oyuncuların konuşmalarına dublaj yapıldığı gündemdeki iddialar arasında. Nakoula ise bir açıklama yaparak filmi provokatif bir siyasi tutum için yaptığını itiraf etti. Yaptığı açıklamada "İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslam\'ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim\'\' ifadelerini kullandı.

Filme tepkiler Ortadoğu ve Kuzey Afrika\'da birçok ülkeye hızla yayıldı. Yemen, Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerde şiddet içerikli eylemler devam ediyor. Peygamberimize ve dinimize yapılan bu kabul edilemez hakaret, dünyanın dört bir yanında Müslümanları harekete geçiriyor. Mısır\'da 3 bin kişilik öfkeli grup elçiliklerin önünde eylem yaptı. Sudan\'da ise Almanya ve İngiltere Büyükelçilikleri ateşe verildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan Hz. Muhammed\'e hakaret içeren bu filmle ilgili bir açıklama yaparak şunları belirtti:

"Provokasyon!"

"İslam\'ın yüce değerlerine ve Hz. Peygamber\'e hakaret, fikir ve inanç hürriyeti içinde değerlendirilemez" diyen Erdoğan, "dinlere, peygamberlere, insanların kutsal değerlerine yönelik hakaretler fikir ya da eleştiri hürriyeti olarak görülemez. Bu film açıkça provokasyon ve düşmanlığa yönelik davranıştır" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, ayrıca "dine hakaret insanlara saldırma gerekçesi olmaz" dedi ve şöyle devam etti:

"Dünya Müslümanlarına bir kez daha hatırlatıyorum. Bu çok ciddi provokasyon ve çok ciddi bir tahriktir. Bu tahrik karşısında şiddete başvuranların da Müslümanlara provokasyonu vardır. Biz Libya\'daki eylemi şiddetle kınıyoruz. Şiddetle karşısındayız ve bu konuda müşterek atmamız gereken adımlar neyse onları atmaya hazır olduğumuzu da zaten taviye mesajında belirttik"  

Türkiye de ayaklandı

Protesto ateşi bugün Cuma Namazı sonrası Türkiye\'de de etkilerini gösterdi.
Cuma Namazı çıkışı birçok ilde sloganlarla eylem yapıldı.

Konya'da namaz çıkışı eylem yapan grup İsrail bayrağını yaktı. Sakarya'da da bir grup vatandaş, bu iğrenç filmi lanetleyerek tepkilerini gösterdi.

Yapılan şey her ne kadar çirkin olsa da, bir müslüman asla provokasyona alet olmamalıdır. Vurup kırarak, parçalayıp öldürerek tepki göstermek Peygamber Efendimiz'in yöntemiyle bağdaşmaz. Bu nedenle dünyadaki eylemlerin daha fazla kişiye zarar vermeden durmasını, Türkiye'de eylemlerin can yakıcı boyuta gelmemesini ve de en önemlisi bu hakaret dolu filmin yapımcı, sorumlu ve destekçilerinin bir an önce gerekli cezayı alarak hak ettiklerini bulmasını temenni ediyoruz.

SakaryaRehberim.com
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]