Pazarın Yarısı Ssangyong'ın!

ODD (Otomobil Distribütörleri Derneği) Nisan ayı verilerine göre Ssangyong, Actyon Sports modeliyle pick-up segmentinde pazarın yüzde ellisinden fazlasına sahip oldu. 

Türkiye’de Şahsuvaroğlu Dış Ticaret distribütörlüğünde satılan, Güney Koreli marka Ssangyong, özellikle pick-up pazarında her ay artan bir grafik çiziyor. Nisan ayında gerçekleşen 4x4 otomatik şanzımanlı pick-up satışlarında 56 adet ve 4x2 otomatik pick-up'larda 76 adetlik satışla Ssangyong Actyon Sports otomatik pick-up segmentinde yüzde 50 Pazar payıyla liderliğini sürdürdü.

Mart ayında 30 adetlik satışla liderlik koltuğuna oturan Actyon Sports, Nisan ayında 56 adetle satışlarını yaklaşık olarak ikiye katladı. Ssangyong Actyon Sports 4X2 otomatik pick-up modellerinde 76 adet ile Mart ayı rakamlarının iki katından fazlasını yakaladı ve yüzde 60'lık pazar payına sahip oldu.

Bu yılın ilk dört ayında oluşan satış tablosunda, 4x4 otomatik pick-up segmentinde, Ssangyong Actyon Sports, toplam 137 adet satıldı ve yüzde 52'lik pazar payına sahip oldu. Ayrıca otomatik 4x2 pick-up segmentinde 143 adetlik satış rakamıyla pazarın yüzde 50'sini temsil ediyor.

Actyon Sports modeli yılın ilk dört ayında satışların bir önceki aya göre sürekli arttırdığı gözlendi.  Servis bakım maliyetlerinin düşüklüğü ile kullanıcılarını memnun eden bu modeller, yakıt tüketiminde tutumluluk iddiasını, manuel şanzıman seçeneğinde şehirler arası yolda 6.2 lt/100 km, otomatik vites seçeneğindeyse 7.2 lt/100 km'lik değerler ile sürdürmekte.

Şahsuvaroğlu Dış Ticaret tarafından ülkemize getirilen Ssangyong modellerinde SUV’lar için 12 ay %0 faizli 37.000TL, Actyon Sports modeli içinse 12 %0 faizli 26.000 TL tutarında kredi olanağı sunuluyor. Güney Koreli üretici Ssangyong, 4x4 konusundaki iddiasını Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da sürdürüyor.

Kocaeli, Sakarya, Kdz Ereğli Ssangyong bayiliğini yapan Adaşen Otomotiv yetkilileri de satışlardan memnun olduklarını ifade etti.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]