Pazardaki durgunluk esnafın canını sıkıyor

Taraklı\'da Ramazan ayına sayılı günler kala pazardaki durgunluk esnafın canını sıkıyor.

Ramazan ayının girmesine sayılı günler kala vatandaşların henüz bir alışveriş hazırlığına girmediğini söyleyen pazarcı esnafı, "Ramazan ayının gelişi biz esnafın yüzünü güldürmesi gerekirken, vatandaşın alışveriş yapmaması tam tersine bir görünüm oluşturuyor. Bugünlerde alışverişin yoğun olması gerekirken, pazarda durgunluk kol geziyor" diye konuştu.

Esnaflar, "Ramazan ayının girmesine sayılı günler kaldı ama vatandaş pazarda alışveriş yapmadığı için sadece kuru kalabalık yapıyor. Fiyatlarda oynama olmamasına, zam yapılmamasına rağmen tezgahlarımızın önü bomboş. Eskiden bu tezgahın önü Ramazan\'a yakın günlerde dolup taşardı " şeklinde konuştu.

Pazarcı esnafı, "Artık vatandaş nakit para kullanmayı unutmuş diyebiliriz. Çünkü herkes kredi kartlarına dalmış ve o sistem üzerinden alışveriş yapıyorlar. Geçen yıllardaki Ramazan aylarını mercekle arar duruma geldik. İşlerimiz orta seviyede de olsa bizlerin gelir ve giderlerini karşılamıyor. Şimdi son iki gün ile Ramazan\'ın ilk iki günü yoğunluk olmasını bekliyoruz" diye konuştular.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]