Patates fiyatları yükselmeye devam ediyor

Son haftalarda hızla yükselişe geçen patates fiyatlarının daha da artması bekleniyor.

Kilosu 3,5 TL’ye kadar çıkan patates vatandaşı da etkilerken, kiloyla tavuk alanlar patatesi yarım kilo alarak pazardan çıkmaya başladı.

Bu sene ekimin az yapılması nedeniyle pazardaki fiyatı tavan yapan patatesin fiyatı 3,5 TL oldu. Pazarcılar patates fiyatlarındaki yükselişin hava şartlarıyla bir ilgisi olmadığını ve ekimin az yapılmasından kaynaklandığını belirtirken, sürekli artan fiyatların ancak ithal patatesle düşeceğini kaydettiler. Adapazarı Katlı Pazar esnaflarından Haşim Türkmen, “Ekim az olduğu için fiyatlar arttı. Dışarıdan ithal patates gelirse fiyatlar ancak o zaman düşecektir. Hava şartlarının bu durumla alakası yok ekim olmayınca fiyat arttı” diye konuştu.

3-4 hafta öncesine kadar pazarda en çok satışı yapan patates satıcıları şimdi satışların gerilemesinden şikayetçi. Pazarcı esnafı Sedat Kılıç, “Biz bu işi ekim kısmını da yapıyoruz sadece perakende satış yapmıyoruz. Ama diğer çiftçiler ekimi azaltınca doğal olarak bizim ektiğimiz mallarda depolarımızda bekliyor. Biz önceden çuval ile satardık ya da 10 kilo 5 kilo satardık fakat şimdi insanlar eli ayağı kesti. Alan da 1-2 kilo alıp gidiyor. Eskiden insanlar tavuklu patates yemeği yaptığında yemeği patatesle doldururdu ama artık tavuk etinin içine biraz patates koyacak gibi gözüküyor. Bu konuda yetkili kişilerin fiyatlara çare bulmaları gerekiyor. Yoksa fakirin yemeği patates de sadece zenginlerin sofrasında olacak” dedi.

Patates fiyatlarındaki artışların daha da devam edeceğini kaydeden esnaf patates satamadığı için, vatandaş da patates alamadığı için şikayet etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]