"Patates fiyatı daha da düşecek"

Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, son günlerde artan patates fiyatlarında düşüş beklendiğini ifade etti.

Son günlerde Nevşehir ve Afyonlu patates üreticilerinin stok yapması sonucunda fiyatların arttığına dikkat çeken Kabacan, “Fiyatlara Gümrük ve Ticaret Bakanlığı el attı. Bugünden itibaren patates fiyatı düşecek” dedi.

Sakarya Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan yaptığı açıklamada; “Nevşehir ve Afyon’da patates tüccarları patatesleri stokladı. Bu durum piyasada darlık ve kriz yarattı. Bu depolanma sonucunda piyasaya mal sürülemedi. Arz ve talep dengesini bozarak fiyatların yükselmesine neden oldu. Ancak Şubat ayı ilk haftası itibariyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olaya el attı. 5953 sayılı Haller Yasasına istinaden Bakanlık, Nevşehir ve Afyon’daki depolara baskın düzenleyerek patateslerin piyasaya sürülmesini sağladı. Bu da piyasa fiyatlarının gerilemesine neden oldu. Fiyatlar 3,5 TL’den 2,5 TL’ye indi. Bundan sonra patates fiyatı daha da ucuzlayacak. Halkımız tarafından bol miktarlarda pazardan alınabilecek. Önümüzdeki günlerde, yani yeni mahsul çıkana kadar fiyat artışı beklenmiyor” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]