Parasızlık yüzünden ölümü bekliyor

Beyin tümörü olan bebek parasızlık yüzünden ölümü bekliyor

Beyninde tümör tespit edilen 1 yaşındaki Zümra Çaylıoğlu\'nun, ölüm riski taşıması sebebiyle götürüldüğü devlet hastanelerinde tedavi edilemediği iddia edildi. Bir özel hastanede de 28 bin TL\'lik masrafla karşılaşılması üzerine bebek, ailesinin maddi gücünün yetersiz olması yüzünden ölüm riskiyle baş başa bırakıldı.

Sakarya\'da otomotiv sanayisinde çalışan işçi baba Hüseyin Çaylıoğlu\'nun iddialarına göre, eşi Tülay Çaylıoğlu ile hareketlerinden şüphelendikleri 1 yaşındaki kızları Zümra Çaylıoğlu, önce Hendek Devlet Hastanesi\'ne ardından da Adapazarı Devlet Hastanesi\'ne götürüldü. Bebek, buradaki imkanların yetersiz olması sebebiyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi\'ne sevk edildi.

Ailenin iddialarına göre, ilk aşamada beyninde su olduğunu söyleyen doktorlar, Zümra bebeği ameliyat etti ve aileye 2 ay sonra kontrole gelmelerini söyledi. Durumunda bir değişiklik olmayan Zümra bebek, 2 ay sonra ailesi tarafından kontrole götürüldü. Aile, çocuklarının sağlık durumunda bir sorun olmadığı ve iyileştiği söylenerek gönderildi. Taburcu edildikten kısa süre sonra bayılan Zümra bebek, tekrar ameliyat olduğu hastaneye götürüldü. Bu kez bebeğin beyninde tümör olduğunu söyleyen doktorlar, imkanlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle aileyi Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi\'ne yönlendirdi. Bunun üzerine aile apar topar Konya\'ya gitti.

"Doktor seminere gidiyorum diyip tatile gitti" iddiası

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi\'ne gittiklerini söyleyen anne ve baba, burada çocuklarının tedavi sürecine tekrar başladı. İddiaya göre, yapılan incelemelerde Zümra bebeğin beyninde tümör olduğunu belirleyen bir doktor, İzmir\'de semineri olmasını gerekçe gösterip gitmesi gerektiğini söyledi. Birkaç gün doktoru bekleyen aile, hastane çalışanlarından doktorun seminer yerine tatile gittiği iddiasını öğrenince çocuklarını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi\'ne getirmeye karar verdi.

28 bin TL istendi iddiası

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi\'ndeki doktorlar, hastanede süren tadilat ve yoğun bakım ünitesinde yaşanan yoğunluk sebebiyle aileye 3 ay sonrasına gün verdi. Akrabalarının tavsiyesi üzerine özel bir hastaneye giden aile, sosyal güvenceleri olmasına rağmen hastanenin Sağlık Bakanlığı\'yla anlaşmasının olmaması sebebiyle yaklaşık 28 bin liralık masrafla karşılaştı. Maddi imkanları yetersiz olan aile, ameliyat için gerekli parayı bulamadığı için çocuklarını tedavi ettiremedi. Milletvekilleri dahil bir çok yetkiliye başvurduklarını söyleyen baba Hüseyin Çaylıoğlu, br sonuç alamadıklarını söyledi. Çocuklarının her saat ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden anne Tülay Çaylıoğlu ise çocuğunun tedavisi için Sağlık Bakanlığı\'nın yardımcı olmasını beklediklerini belirtti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]