Para dolu çantayı işte böyle çaldı

Ankara\'da 21 Eylül günü aracından, içinde yaklaşık 5 bin TL, altın ve değerli eşyalar bulunan çantasını  çalan sabıkalı hırsızlık şüphelisinin, kamera kaydı olmasına rağmen yakalandıktan sonra adli Kkontrol cezasıyla serbest bırakıldığını öğrenen Fatih Çukur bu duruma tepki gösterdi.

Olay geçen 21 Eylül günü Ankara\'nın Mamak İlçesi\'nde bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Muğla\'nın Bodrum İlçesi\'nde yaşayan ve Adapazarı\'nda akrabaları bulunan Çukur Ailesi, Ankara Mamak İlçesi\'nde araçlarına yakıt almak için akaryakıt istasyonuna girdi. 48 VK 981 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü 51 yaşındaki Fatih Çukur ve eşi Ayşe Sıdıka Çukur, yakıt doldurulurken araçtan indi. Bu sırada istasyonun karşısındaki otoparkta bekleyen 25 yaşındaki E.M.,  kendi kullandığı 06 plakalı minisbüsle yakıt doldurulan aracın yanına yaklaştı. Fatih Çukur yakıt ücretini ödemek için kasaya gidince de, aracın kapısını açarak koltukların arasındaki çantayı alıp  minibüse binerek istasyondan hızla uzaklaştı.

Hırsıza adli kontrol cezası


Güvenlik kamerasınca da kaydedilen olayı gören diğer vatandaşların tepkisi ve haber vermesi üzerine araçlarından çantalarının çalındığını fark ettiklerini söyleyen Fatih Çukur bundan sonraki gelişmeleri şöyle enlattı:

"Hemen akaryakıt istasyonunun kamera görüntülerini izledik ve jandarmaya haber verdik. Jandarma şahsı 10 gün sonra yakalamış. Ancak adliyeye çıkartıldığında Savcılıktan Adli Kontrol cezasıyla serbest kalmış. Çantada 4 bin 900 TL para, yaklaşık 200 euro, altın takı ve kredi kartlarımız vardı."

Olay sırasında akaryakıt istasyonunda bulunanların şahitlik ettiğini de belirten Çukur, sabıkası olan ve aynı gün başka bir olaya daha karıştığını öğrendikleri hırsızlık  şüphelisinin nasıl serbest kaldığına şaşırdıklarını söyledi. Fatih Çukur, para ve altınlarının kendisine verilmesini de istedi.  

Mamak İlçe Jandarma Komutanlığı\'nın olayla ilgili hazırladığı tutanağa göre hırsızlık şüphelisi E.M., 21 Eylül günü saat 18.00\'de Ankara- Samsun karayolundaki bir akaryakıt istasyonun yanında park halinde bulunan bir aracın camını kırarak hırsızlık yaptı. E.M., saat 18.20\'de ise Mamak İlçesi\'ndeki akaryakıt istasyonunda, Çukur ailesinin otomobilinden çantayı çaldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]