Para değil, ilgili veli istiyoruz

Okul Aile Birliği Genel Kurulu\'nda konuşan Kaynarca Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Ercan Özturhan, "Okuluzda Cumartesi günleri diğer okulların öğrencilerinin de katılımı ile 535 öğrencimize kurs veriyoruz" derken, Müdür Yardımcısı Barış Yeşilyurtlu ise, "En çok ilgili veli istiyoruz" diye konuştu. Aile Birliği Başkanlığına oy birliği ile Adem Yıkılmaz seçildi.

Kaynarca Mimar Sinan Ortaokulu Okul Aile Birliği Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul\'da konuşan Okul Müdürü Ercan Özturhan okulla ilgili gelişmeleri öğrenci velileri ile paylaştı.

Okul Aile Birliği\'nin 2013 - 14 eğitim öğretim yılındaki gelirinin 14 bin 500 TL civarında gerçekleştiğini belirten Özturhan, "Yeni dönemde 17 bin lira civarında bir bütçe düşünüyoruz. Bu dönem spor sahamız ve bahçenin düzenlenmesi en acil işlerimizden bir kaçı olacak" dedi.

8\'inci Sınıfların TEOG sınavının 26 - 27 Kasım tarihlerinde yapılacağını ifade eden Okul Müdürü, "8\'inci sınıflarda 183 öğrencimiz var. Bu öğrencilerden 35\'i özel dershanelere kursa gidiyorlar. Bizim okulumuzda cumartesi günleri açtığımız ücretsiz kursumuza da diğer öğrencilerimizin çoğunluğu katılıyor. Fakat 40 öğrencimiz hiç bir kursa katılmıyor. Bu yüksek bir rakam. Cumartesi günleri ilçemizin diğer köy  okullarından da öğrencilerin katılımı ile 535 öğrencimiz kurs görmektedir. Onlarla gurur duyuyoruz.

Bizim okul yönetimi ve öğretmenler olarak derdimiz, bizim işimiz okulun boyasını yaptırmak, bahçesini yaptırmak değil, biz bunlardan anlamayız inşaat mühendisi de makina mühendisi de değiliz, bizim derdimiz öğrencilerimizin eğitimi öğretimi,başarılarını nasıl ileriye götürebiliriz, nasıl daha iyi bir eğitim ortamı hazırlarız bunu düşünüyoruz. Fiziki ortamda bize yardımcı olursanız çok memnun olacağız" diye konuştu.

Okulun Müdür Yardımcısı Barış Yeşilyurtlu ise Sakarya genelinde ilk hafta sonu kursu açan okul olduklarını vurgulayarak, "Cumartesi günleri 21 öğretmen 21 sınıfla kurslarımıza devam ediyoruz. Ayrıca pazartesi günü hariç hafta içinde her gün  8\'inci sınıflarımız okulun son dersinden sonra istedikleri öğretmenin sınıfına giderek derse katılıyorlar. İster fen ister matematik ister başka dersine. Bu uygulama Sakarya\'da yalnızca bizim okulumuzda var.

Bizim en büyük eksiğimiz ilgili veli, tabiki bahçemizde eksiklerimiz var, bilgisayarlarımız, projeksiyonlarımız hepsi eksik. Ama bizim en büyük eksiğimiz ilgili veli.
650 - 700 öğrencimiz var ama burada kaç kişiyiz 50 kişiyi geçemiyoruz.  Buraya katılanlardan Allah razı olsun. Ama katılmayan 600 veli nerede. İlk isteğimiz ilgili veli. Öğretmen ve öğrenci odaklı olmak yetmez velinin de ilgili olması gerekiyor" diye konuştu.

Tek liste ile yapılan seçimde Okul Aile Birliği Başkanlığına Adem Yıkılmaz seçildi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Fatma Dilek Ordu (Başkan Yardımcısı), Mustafa Köse (Sekreter), Yahya Özer (Muhasip), Nusret Türkmen, Seçkin Kanyılmaz, Hasan Gündüz, Nurdan Hazer, Ayla Arık. Denetleme Kurulu Üyeleri: Arife Balta, Barış Yeşilyurtlu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]