"Pancar Ekicileri Kooperatifi İyi Yönetilmiyor"

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Vakfı Başkanı Ayhan Alişan, Adapazarı Şeker Fabrikası ve Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin iyi yönetilmediğini söyledi. Alişan, fabrikanın iyi bir şekilde denetlenmesi için APEK'deki 200 bin TL'lik aile hissesini vakfa devredeceğini ve vakıf üzerinden yapılan şikayetle fabrikanın daha iyi denetleneceğini umduğunu kaydetti.

Alişan, vakıf üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, fabrikanın borç batağında olduğunu belirterek, buna rağmen yöneticilerin başka işler peşinde olduğunu iddia etti. APEK Yönetim Kurulu ve Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya'nın, çiftçileri temsilen o makamı işgal ettiğini, bu sebeple hem iş hem de özel yaşamına dikkat etmesi gerektiğini belirten Alişan "Fabrika hem kötü yönetiliyor, hem de iyi temsil edilmiyor. Böyle kurumların başında olanlar yaşamlarına dikkat etmelidir. Bizim örf ve adetlerimizde bunu gerektirir. Başka şeylerle gündeme gelmemeleri gerekir" dedi.

Ayhan Alişan, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde bulunan 200 bin Tl'lik aile hissesini Pancar Ekicileri Kooperatifi Vakfı'na bağışlayacağını ve vakıf başkanlığından istifa edeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Fabrika ile ilgili soruşturulması gereken konu varken, açıklamalarımız sonuçsuz kalıyor. Bu sebeple hisselerimi vakfa devrederek vakfın fabrikaya ortaklığını sağlamış oluyorum. Devlet vakıflara karşı çok hassas. Bu sayede fabrikadaki olumsuzlukların giderilmesi ve iyi bir şekilde denetlenmesi için bu yola başvurmak zorunda kaldım."

Ayhan Alişan, APEK Başkanlığı ve Adapazarı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden harksız yere alındığını belirterek, "Bu işe karışan milletvekilleri şimdi fabrikanın ve yöneticilerinin bu halini görüp mutlu oluyorlar mı? Şehrimize Cuma günü Başbakan Recep Tayip Erdoğan gelecek. Fabrika ve yönetimiyle ilgili bir dosya hazırlayıp kendilerine vereceğim. Yönetimin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Alişan ve vakıf üyeleri çiftçiler, daha sonra Atatürk Bulvarı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyarak fabrika yönetimini Ata'ya şikayet etti.

APEK Başkanı ve Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya'nın, suçlamalara ilişkin görüşlerini almak için telefonlarına ulaşılamadı. Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ayhan Teke konuyu Aya'ya ileteceğini belirtti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]