Pamukova'daki Kavga Tatlıya Bağlandı

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde öğrencilerle gençler arasında tespih sallama sebebiyle çıkan kavga tatlıya bağlandı.

Pamukova Kaymakam Abdullah Demir, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Bolat ve Pamukova Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Alp, kavga eden gençler ile yakınlarını okulda bir araya getirdi. Kaymakam Abdullah Demir yaşanan olayın şahsi bir mesele olduğunu belirterek, "Pamukova halkının öğrenciye yönelik bakış açısı bu değildir. Pamukova halkı öğrenciyi bağrına basmış her türlü desteği vermiş ve verecektir. Herkesi sağduyuya davet ediyorum'' dedi.

Çözüm Kaba Kuvvet Değil

Meslek yüksekokulu Müdürü Alp, ilçenin böyle bir olayla gündeme gelmesinin Pamukova'ya yakışmayacağını ifade etti. Alp, "Gönül isterdi ki bu olay olmasaydı, ama oldu. Ama şu andaki tablo, sizlerin yaklaşımları, mülki amirlerimizin yaklaşımları, problemlerimizin bundan sonra daha hoşgörülü ve sağduyuyla çözüleceğine yönelik ümitlerimi artırmıştır. Öğrencilerimiz bizim emanetimiz, hataları da vardır elbet, ama bunun çözümü hiçbir zaman kaba kuvvet değildir" şeklinde konuştu.

Herkes Özgür, Endişeye Gerek Yok

Olaya karışan Köksal Salih de öğrencilerle herhangi bir sorunları olmadığını dile getirerek, "Olay tamamen şahsi bir meseleydi ve bir anlık oldu bitti. Biz kimsenin özgürlüğünü kısıtlamıyoruz. Herkes özgürdür, öğrencilerin endişe duymasına kesinlikle gerek yoktur" diye konuştu. Okul temsilcisi Murat Karaoğlu ve olaya karışan Köksal Salih birbirlerine sarılarak öğrenci-halk beraberliğini gösterdi.

20 Aralık akşamı tesbih sallama sebebiyle öğrenciler ile gençler arasında kavga çıkmış, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 8 kişi yaralanmıştı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]