Pamukova'da hamile kadını vurdular, bebeği ise...

Pamukova İlçesi\'nde eski kocası tarafından tabancayla vurulduğu öne sürülen hamile kadın öldü. Öldürülen kadının karnındaki bebek ameliyatla alındı.

Olay, Cumhuriyet Mahallesi Sedat Eryiğit Caddesi\'ndeki bir evde meydana geldi. Lütfü Arslan ile dini nihahlı olarak yaşayan Neslihan Çelik (32), evde bir kişi tarafından tabancayla vuruldu. Ağır yaralanan hamile kadın, ambulansla Pamukova Devlet Hastanesi\'ne kaldırıldı. Çelik, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öldürülen kadın, karnındaki 38 haftalık bebeğinin yaşatılması için Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi\'ne sevk edildi. Anne karnından ameliyatla alınan bebek, hastanenin yeni doğan yoğun bakım servisinde yaşatılmaya çalışılıyor.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, Çelik\'in eski eşini cinayet şüphelisi olarak arıyor.
Bebeğin Durumu İyiye Gidiyor

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Pamukova'da eski kocası tarafından evinde tabanca ile vurulan ve 112 Acil Servis ambulansı ile Adapazarı Doğumevi'ne getirildikten sonra burada ameliyata alınan  Neslihan Çelik'in sezaryan ile alınan kız bebeğinin sağlık durumunun iyiye gitttiğini söyledi.

Vali Büyük, bebeğin sağlık durumuyla ilgili soruya, "112 Acil Servis görevlileri tarafından Adapazarı'na getirilen anne hemen ameliyata alındı. Kız bebeği dünyaya geldi. Bebeğin sağlık durumu iyi. Yoğun bakım servisinde gözetim altında tutuluyor" yanıtını verdi.

Bebeği yaşatılan 32 yaşındaki Neslihan Çelik'i öldürdüğü suçlamasıyla eski eşi Osman S. aranıyor.
Pamukova'da eski eşi tarafından tabanca ile vurularak öldürülen 9 aylık hamile 32 yaşındaki Neslihan Çelik’in, 112 görevlileri tarafından 35 dakika boyunca kalp masajı ve oksijen verilerek anne karnında yaşatılan ve sezaryenle alınan bebeği, tedavi altına tutulduğu Sakarya Doğum ve çocuk Bakımevi'nde durumu ağırlaşınca, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Pamukova’da eşinden boşanan ve 1 yıl önce başka birisiyle nikahsız yaşamaya başlayan 9 aylık hamile Neslihan Çelik, eski eşi Osman S. tarafından evinin bahçesinde tabancayla vuruldu. Neslihan Çelik’e ilk müdahaleyi yapan 112 ekibi, hayati fonksiyonları duran kadının hamile olması nedeniyle, Pamukova’dan Adapazarı’na gelinceye kadar bebeği yaşatmak için kalp masajı ve oksijen verdi.

Herkes seferber oldu

Sakarya Kadın Doğum ve Bakımevi'ne getirilen ölü anne hemen ameliyata alınarak, bebeği sezaryenle kurtarıldı. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan kız bebek dün gece fenalaştı. Bebek, hastaneye ilk geldiği gün müdahale eden ve gece boyunca yanından ayrılmayan yeni doğan uzmanı Doktor Taner Hafızoğlu ile birlikte bugün ambulansla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi'ne sevk edildi.

'Yaşaması mucize'

Sakarya Kadın ve Doğum Çocuk Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Dr. Semih Songür bebeğin yaşamasının mucize olduğunu, tıp litaratüründe ölü bir annenin karnında bebeğin 10 dakikadan fazla yaşayamayacağını söyledi. Dr. Songür şöyle dedi:

"Ancak bu bebek ölü annesinin karnında 35 dakika gibi bir süre kalmıştır. Olay sonrası müdahale eden 112 ekibi anneye 35 dakika boyunca kalp masajı ve oksijen vererek bebeğin hayatta kalmasını sağladı. Hastanemize getirilen bebeğin anne karnında kalp atışları tespit edilince de hemen ameliyatla aldık. Ancak bebeğin böbrek ve solunum organlarında sıkıntılar var. Diyalize girmesi gerekiyordu. Bunun için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bebeği kabul etti ve sevkini yaptık."


Kadın cinayetinin son kurbanı olan Neslihan Çelik ise, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nudaki otopsisi sonrasında Düzce’nin Gölkaya İlçesi'nde toprağa verilecek

Bu arada cinayet sonrasında kaçan Osman S.'nin aranmasına devem ediliyor.
Pamukova'da, silahlı saldırı sonucu ölen sekiz aylık hamile Neslihan Çelik (32)’ten sezaryenle doğumu gerçekleştirilen bebek Kocaeli’ye sevk edildi.

Pamukova İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde tabancayla eski eşi tarafından vurulan 38 haftalık hamile Neslihan Çelik ambulansla kaldırıldığı Pamukova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Karnındaki bebeğin yaşatılması için Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edilerek burada ölen anne ameliyata alınarak sezaryenle doğum gerçekleştirildi. Burada yoğun bakım servisinde kalan ve cinsiyetinin kız olduğu öğrenilen bebek doğum sonrası yaşadığı çoklu organ yetmezliği ve böbrek problemlerinden dolayı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

Başhekim Yardımcısı Semih Songür:

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Semih Songür, şöyle konuştu: “Hastanemiz kadın doğum acil polikliniğine dün saat 14:50 civarında müdürlüğümüze bağlı 112 acil servisi ile Pamukova ilçemizden ölü olarak hamile bir bayan intikal etti. Pamukova ilçesindeki silahlı saldırı sonucu yaklaşık 38 haftalık hamile olan bayan bu saldırı sonucu vefat etmiş halde 112 acil ekibimiz tarafından alınmış, 112 acil ekibimiz üstün gayretleri ile anne vefat etmiş olmasına rağmen bebeği ile ilgili umutları yaşatabilmek uğruna büyük çaba göstererek hastayı yaklaşık 30-35 dakikalık uzaktaki hastanemize saat 14:50 civarlarında ulaştırdı. Kadın doğum acil polikliniğimizde değerlendirilen bayan vefat etmiş haldeydi, ancak kadın doğum uzmanları tarafından yapılan değerlendirmede az da iyi olsa birkaç kalp atımı duyulan bebek için ileri müdahaleye karar verildi."
Annenin ölü halde sezaryene alındığını anlatan Songür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sezaryenden sonra başında bulunan iki anestezi uzmanı ve hastanemizde yeni göreve başlamış yenidoğan yan dal uzmanımız nezaretinde doğan bebeğe müdahalede bulundu. Bebek doğduğu anda kalp atımları olmayan solunumu olmayan ve skorlama olarak son derece kötü olan bebek yaklaşık 15-20 dakikalık canlandırmayı takiben mucizevi bir şekilde hayata döndürüldü. Bu haliyle hemen yakındaki yenidoğan yoğun bakım servisimize alındı. Burada annenin ölümüne bağlı olarak bebekte gelişen çoklu organ yetmezliğine müdahale edildi. Sabah saatlerinde çocuğun bu tablosu devam etmekteydi. Özellikle böbrekle ilgili anne karnında 30-35 dakika süreyle yaşamış olduğu problemlerle ilgili bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Bu sıkıntılara hastanemiz ve ilimiz imkanları dahilinde müdahale edildi. Daha sonra öğle saatlerine yakın Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni doğan anabilim dalı ile irtibata geçilerek özellikle bu böbrekle ilgili problemlerini de ivedelikle çözülebilmesi amacıyla transportuna karar verildi. Bebeğimizin transportunda bir an olsun yanından ayrılmayan yeni doğan yandal uzmanımızda refakat etti."

Bebeğin bu koşullarda yola çıkarıldığını anlatan Semih Songür, şunları söyledi:

"Özellikle şunu belirtmek istiyorum; dünya litaretüründe bu vakalar için 10-15 dakikalık süre öngörülüyor. Anne vefat ettikten sonra fakat ilimiz özellikle 112 servisimiz hastanemiz koşullarında bir mucizeye imza atarak 30-35 dakikayı geçen bir süreden sonra canlandırmayı başardı. Umudumuz o ki; Kocaeli Üniversitesi'nde de tedaviye cevap vermesi annesi şansızlık yaşayan bebeğimizin mucizevi bir şekilde Allah’ın izniyle kazanılması ve topluma kazandırılması bütün amacımız ve gayretimizdir.”
Pamukova'da eski kocası tarafından tabancayla vurularak öldürülen, karnındaki 38 haftalık bebeği sezaryenle alınan Nesrin Çelik (32), toprağa verildi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde önceki gün eski kocasının tabancayla vurarak öldürdüğü Çelik'in İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, Pamukova Merkez Çarşı Camii'ne getirildi. Burada Çelik için öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Taziyeleri Çelik'in babası ve kardeşleri kabul etti. Çelik'in cezaevinde bulunan dini nikahlı eşi Lütfü Arslan, cenaze törenine katılamadı.

Törende gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çelik'in kız kardeşi Hanife Başaran, kardeşinin 2,5 yıl önce eski eşinden ayrıldığını söyledi. Kardeşinin çocuğuna sahip çıkılacağını belirten Başaran, "Elimizden geleni yapacağız. Babası "sahip çıkacağım" diyor. Ailemiz sahip çıkacak" dedi.

Kılınan namazın ardından Çelik'in cenazesi, Elperek Mahallesi Yukarı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Pamukova'da boşandığı eşi tarafından tabanca ile öldürülen ve bir yıldan bu yana nikahsız yaşadığı kişiden hamile kaldığı 38 haftalık bebeği sezaryanla sağ olarak alınan 32 yaşındaki Neslihan Çelik'in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan mücize bebegi yapılan tüm müdahelelere rağmen öldü.
 

Pamukova İlçesi'nde ilk evliliğinden 4 çocuğu olan 38 haftalık hamile Neslihan Çelik, ayrıldığı eşi Osman Sefa tarafından, 4 gün önce evinde tabanca ile ateş edilerek öldürüldü.

Dün gözyaşları arasında toprağa verilen Neslihan Çelik'in yaklaşık 1 yıldan beri beraber yaşadığı Lütfi Arslan'dan hamile olan ve Sakarya'da 112 ekipleri tarafından 35 dakika boyunca yapılan kalp ve oksijen taviyesiyle yaşatılarak hastanede sezaryenle alınan ve daha sonra da Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilen bebek bugün saat 16:00'da öldü.

Bebeğin cezaevindeki babası Lütfi Arslan ve Neslihan Çelik'in akrabalarının isteği üzerine Pamukova'da dün defnedilen annesinin yanına öğle namazına müteakip defnedileceği öğrenildi.

Pamukova İlçesi'nde hamile bir kadını başından vurarak öldüren firari zanlı, Hendek ilçesinde bir kişiyi vurdu.

Edinilen bilgiye göre, Osman S. isimli firari katil zanlısı, Hendek ilçesi Sümbüllü köyünde daha önceden arasında husumet bulunan Vedat Gölcü (32) isimli şahsı silahla yaraladı. Bacaklarından yaralanan Vedat Gölcü, 112 Ambulansı ile Hendek Devlet Hastanesine getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Gölcü’nün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yaşanan olaydan sonra Jandarma ve Emniyet Ekipleri Hendek İlçesi Sümbüllü Köyü kırsalında geniş çaplı arama başlattı.
Pamukova'da eski eşi 9 aylık hamile 32 yaşındaki Neslihan Çelik'i öldürüp kaçtıktan sonra, dün gece de Hendek İlçesi'nin Sümbüllü Köyü'nde daha önce tartıştığı Vedat Gölcü’yü tabanca ile bacaklarından vurduğu iddia edilen Osman Safa'nın yakalanması için polis ve jandarma alarma geçti.

Pamukova'da 5 gün önce meydana gelen olayda 41 yaşındaki Osman Safa, iddiaya göre yaklaşık 2 yıl önce boşandıktan sonra başka birisiyle dini nikahla yaşayan ve bu beraberliğinden 9 aylık hamile olan eski eşi Neslihan Çelik'i oturduğu evinde tabanca ile vurdu. Neslihan Çelik'in karnındaki bebeği ise sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sezaryenle alındı. Sakarya'a ilk tedavisi yapıldıktan sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan talihsiz bebek de dün yaşamını yitirirken, şüpheli eski koca dün ortaya çıktı. Hendek İlçesi'nin Sümbüllü Köyüne gelen Osman Safa, daha önceden tartıştığı Vedat Gölcü’yü tabanca ile bacaklarından vurduktan sonra yine kaçtı.

Ormanlık alanda aranıyor

Osman Safa'nın yakalanabilmesi için Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri Akyazı ve Hendek ilçelerindeki fındıklık ve ormanlık alanda aramalarını sürdürüyor. Ancak bölgenin geniş olması ve katil Osman Safa'nın da bölgeyi tanıması nedeniyle arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.

Bu arada Osman Safa'nın tabanca meraklısı olduğu ve daha önce 'ruhsatsız silah taşımak ve uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından cezaevinde yattığı belirtildi. Firari şüphelinin, başka kişileri de vurmasından endişe ediliyor.
Pamukova'da 9 aylık hamile eski eşi 32 yaşındaki Neslihan Çelik'i öldürüp kaçan 4 çocuk babası Osman Sefa’nın yakalanmasına çalışılırken, annesinin karnından sezaryenle alınıp yaşatılmaya çalışılan ancak hastanede yaşamını yitiren Kübra bebeğin cenazesi annesinin başucuna defnedildi.

Pamukova'da 5 gün önce meydana gelen olayda Osman Sefa, 2 yıl önce boşandıktan sonra nikahsız bir başka kişiyle yaşayan ve bu beraberliğinden 9 aylık hamile olan eski eşi Neslihan Çelik'i oturduğu evinde tabancayla vurdu. 4 çocuğunun annesini vuran Osman Sefa, olay yerinden kaçarken, silah sesi üzerine komşuları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerinde öldüğü anlaşılan Neslihan Çelik'in karnındaki bebeği ise 35 dakika sonra sağlık ekipleri sezaryenle aldı. Sakarya'da ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedaviye alınan talihsiz bebek de dün yaşamını yitirdi.

Kübra Bebek'in adı mezar tahtasına tükenmez kalemle yazıldı

Eski eşini öldürdükten sonra polis ve jandarma tarafından aranmasına rağmen 5 gündür bulunamayan Osman Sefa, dün Hendek İlçesi'nin Sümbüllü Köyü'nde bir kişiyi daha vurup kaçarken, ölen annesinin karnından alınıp yaşama tutunmasına çalışılan ve annesinin sağlığında 'Kübra' adını vereceğini söylediği bebek de dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kübra'nın minik cansız bedeni, bugün İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrasında yakınlarına teslim edildi. Kübra bebeğin cenazesi, Pamukova İlçesi’nde Çarsı Camii'nde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazı sonrasında annesinin de toprağa verildiği ilçe mezarlığa getirildi. Kübranın, cenazesi, annesinin mezarının başucuna defnedildi. Mezarındaki tahtasına da tükenmez kalemle adı, doğum ve ölüm tarihleri yazıldı.
Sakarya’da 4 ay önce 9 aylık hamile eski eşini tabancayla vurarak öldüren O.S. (39) hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Katil zanlısı için ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis istenirken aynı saldırıdan sonra sezaryenle alınan ancak hayata tutunamayan bebek için ise ‘henüz doğmamış olması’ nedeniyle ceza talep edilmedi.
 
9 gün sonra yakalandı

Pamukova’da geçen yıl 18 Ekim günü 38 haftalık hamile Neslihan Çelik (32), eski kocası O.S. tarafından tabancayla vuruldu. Hayatını kaybeden anne, bebeğin yaşatılması için hastaneye kaldırıldı. Bebek, annenin ölümünden 35 dakika sonra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde sezaryenle alındı. Tıp tarihine geçecek müdahalelerle hayata döndürülen bebek, 3 gün sonra sevk edildiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öldü. Bebeğin ölüm sebebi olarak, anne karnında oksijensiz kalması ve buna bağlı oluşan organ yetersizliği gösterildi. Katil zanlısı O.S. ise cinayetten 9 gün sonra İstanbul’da yakalanarak tutuklandı.

Cinayeti plânlamış
 
Cinayete ilişkin soruşturma 4 ayda tamamlandı. Pamukova Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianame Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, O.S.’nin evli oldukları dönemde ailevi sorunlar nedeniyle Çelik’i darp ettiği ve bu nedenle görülen davada mahkûmiyetine karar verildiği ve cezasının ertelendiği kaydedildi. Çiftin geçen yıl mart ayında boşandığı, belirtildi. O.S.’nin cinayetten bir gün önce ilçeye gelerek maktulün evini araştırdığı bunun da cinayeti planlayıp tasarladığına işaret ettiği vurgulandı. O.S. hakkında eski eşini gebe olduğunu bilerek kasten öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Annesinin karnından ameliyatla alındıktan sonra hayatını kaybeden bebekle ilgili ise yasa gereği ceza istenmedi.
 
Ölen bebek yok sayıldı

Silahlı saldırı sonrası ölen bebeğin yok sayılması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Medeni Kanun’a göre kişiliğin doğumla başladığını ifade eden Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, konunun tartışmalı olduğunu söyledi. Uluslararası sözleşmelerden örnek verdi: “İnsan, ana rahmine düştüğü andan itibaren hak sahibidir. Türkiye’nin de imza koyduğu uluslararası anlaşmalar var. Bunlar, tam ve sağ doğumu esas alır. Amerika İnsan Hakları Sözleşmesi ‘hayat, doğumdan önce başlar’ diyor. Ancak Medeni Kanun’a göre ‘doğmamış insan henüz kişiliği başlamamış bir insandır’. Kişilik doğumla başlar. Ana rahmindeki çocuğun hayatına son verilmesi kesinlikle tartışılabilir.”

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]