Pamukova'da can pazarı!

Pamukova ilçesinde ayva hasadına giden işçileri taşıyan kamyonetin ağaca çarparak alev alması sonucu ilk belirlemele göre 4 kişi öldü, kazada çok sayıda yaralı olduğu belirtilldi.

Hayrettin köyü mevkiinde ayva hasadında çalışan işçileri taşıyan, sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 DK 3124 plakalı kamyonet, bahçedeki ceviz ağacına çarparak alev aldı. Hurda haline gelen araçta sıkışan sürücü ve yanındaki kişi yanarak hayatını kaybetti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alan aracı söndürdü.

Kazada yaralanan işçiler, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çeşitli hastanelere kaldırıldı.

4 kişi kaza yerinde yaşamını yitirirken, yaralı 14 kişi, ambulanslarla Pamukova ve Geyve Devlet hastanelerine kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3\'ü daha sonra yaşamını yitirdi. Durumları ağır olan yaralılar, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi\'ne sevk edildi.

Pamukova'nın Hayrettin Köyü'nde sabah saatlerinde ayva bahçesine işçi götüren Hüseyin Yiğit yönetimindeki 06 DK 3124 plakalı kamyonetin yoldan çıkarak çeviz ağacına çarpması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı, hastaneye kaldırılan yaralılardan 23 yaşındaki Nermin Yaltekin'in ölümüyle 8'e yükseldi.

Kazada ölenlerden 3'ü ile 12 yaralının da kimliği belirlendi. Kazada ölen diğer 5 kişinin ise kimlik belirleme çalışmaları sürerken; kamyonet sürücüsü Hüseyin Yiğit'in, Ankara'dan Sakarya'ya ayva satın almak için geldiği belirtildi.

Yanarak ölen kadınlardan birinin 37 yaşındaki Nazlı Gülfer, diğerinin ise 33 yaşındaki Hülya Yeltekin olduğu  belirtildi. Kaza yerinde ölen 4 kişinin cenazeleri, cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Pamukova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölenlerin isimleri şöyle: "Nermin ve Hülya Yeltekin, Serpil Avcı, Hacer Yıldız, Emine Hatun Çöl, Hatice Fidan, Nazlı Gülfer, Nesrin Ağaçdelen"
İşçilerin, yasak olmasına rağmen kamyonet kasasında taşınması faciaya yol açtı. Pamukova Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kazada yanarak ölen 2 kişinin yaralı olarak kaldırıldığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ölen 1 kişinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan, kazada ölen Hacer Yıldız için cenaze töreni düzenlendi. Yıldız'ın, Pamukova Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Teşvikiye köyüne getirildi. İkindi vakti düzenlenen törene Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, ölen Yıldız'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi.
Pamukova ilçesinde 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada hayatını kaybeden Hülya Yeltekin toprağa verildi.

Yeltekin'in, Pamukova Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada dua okunup helallik alınmasının ardından cenaze Çarşı Camii'ne getirildi. Öğle vakti düzenlenen törene Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, Yeltekin'in ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Yeltekin'in cenazesi, cenaze namazının ardından Cumhuriyet Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.
Pamukova ilçesinde geçen yıl ayva hasadına giden işçileri taşıyan kamyonetin ağaca çarparak alev alması sonucu 8 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı kazayla ilgili hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sürücünün tutuklanmasına karar verildi

Pamukova ilçesinde geçen yıl ayva hasadına giden işçileri taşıyan kamyonetin ağaca çarparak alev alması sonucu 8 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı kazayla ilgili 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sürücünün tutuklanmasına karar verildi.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kazada ölen ve yaralananların yakınları ile müdafileri, kamyonetin sürücüsü Hüseyin Y. ve aracın sahibi Korsal A.'ın avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki Serkan A., olay nedeniyle eşi Nesrin'i kaybettiğini, davaya katılmak istediğini söyledi.

Serkan A.'nın avukatı Cemal Duygu da yolcu taşımaması gereken aracı kullanan sürücüsü kadar, sahibinin de kusurlu olduğunu öne sürerek, olayda bilinçli taksir bulunduğunu, tutuklama talep ettiklerini belirtti.

Müştekiler Uğur ve Mesut Y. ile Doğan G.'in avukatı Alpay Ertunay da birçok kişinin öldüğü ve yaralandığı olayın toplumda infial yarattığını, sürücünün kan tahlilinde alkole rastlandığını ama iddianameye girmediğini ileri sürerek, sanığın tutuklanmasını istedi.

Mağdur Doğan G. de olayın bir anda olduğunu, sürücünün alkollü olup olmadığını anlamadıklarını kaydetti.

"Kaza, arıza nedeniyle oldu"

Sürücünün avukatı Yıldırım A. da alkol iddiasının soyut olduğunu, müvekkili narkoz aldığı için bir miktar alkollü çıkabileceğini, olayda kasıt bulunmadığını öne sürdü.

Müvekkilinin saniye farkıyla yanmaktan kurtulduğunu, 20 gün komada kaldığını, kazanın arıza nedeniyle meydana geldiğini iddia eden Yıldırım A., savunmasını şöyle sürdürdü:

"Sakarya'da teamül gereği bahçe ve tarlalara toplu olayda olduğu şekilde işçi taşınmaktadır. Müvekkilim uzun yıllardır aynı yerde aynı işi yapmakta olup, tecrübelidir. 21 yıldır şoförlük yapmaktadır. Bir kez kırmızı ışığı ihlal ettiği gerekçesiyle ceza almıştır. Bunun dışında cezası yoktur. Olayın aracın direksiyonundaki arıza nedeniyle meydana geldiği anlaşılmaktadır. Şahitlerimizi yazılı belirtmek için mehil istiyoruz."

Aracın sahibi A.'nın avukatı Işılay Sarıgül ise bilirkişi raporunu kabul etmediklerini, kazanın direksiyon milinin sapmasından meydana geldiğini ileri sürerek, müvekkilinin işçilerin kamyonetle taşınması yönünde talimatı olmadığını, tutuklama taleplerini reddettiklerini dile getirdi.

Sürücü tutuklandı

Cumhuriyet savcısı, delillerin büyük ölçüde toplandığını, sanıkların kaçma şüphesi bulunmadığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, delillerin karartılabileceği konusundaki kuvvetli şüphe nedeniyle sürücü Y.'nin tutuklanmasına, araç sahibi A.'nın tutuklama talebinin reddine karar vererek, delillerin incelenmesi ve şahitlerin dinlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Y. ve A. hakkında "birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Pamukova ilçesinde geçen yıl eylülde ayva hasadına giden işçileri taşıyan kamyonetin ağaca çarparak alev alması sonucu 8 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]