Pamukova Emniyet Müdürü'nden Kuru Sıkı Uyarısı

Sakarya'nın Pamukova ilçesi Emniyet Müdürü Alpay Atıcı, kuru sıkı silahı bulananları uyararak, bir ay içinde evrakları ile birlikte Mülki Amirliğe başvurmaları gerektiğini söyledi.

Pamukova Emniyet Müdürü Atıcı, 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkındaki Kanun ve Kanunun uygulanması hakkındaki yönetmelik gereği, kuru sıkı tabanca satan ya da alanların bir ay içinde Adli Sicil Belgesi ile birlikte Mülki Amirliğe başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Atıcı, "Bu tür silahlar her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılamayacak şekilde boş olarak kutu içerisinde nakledilebilir. Bu silahın açıkça taşınması yasaktır. İlgili kanun hükümlerine aykırı davranan ve yasaklara uymayanlar hakkında ilgili kanunun 4. maddesi 2. fıkrası uyarınca 500 YTL para cezası uygulanacaktır" dedi.

Kuru sıkı silahların 18 yaşından küçüklere satılamayacağını da bildiren Atıcı, "Kuru sıkı silahlar, ateşli silahlar ile işlenen veya 6136 sayılı kanun kapsamına giren suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar ile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla mahkum olanlara satılamaz. Aynı zamanda 2 Mayıs 2008 tarih ve 26864 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kanun gereği silah üzerinde tadilat yapmak yasaktır" şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Alpay Atıcı, yaz aylarının gelmesiyle düğünlerin de arttığını belirterek, düğünlerde silah atılmamasını istedi. Atıcı, "Düğünlerde silah atılmasın. İnsanların istemeyerek de olsa bir olaya karışmasını istemiyoruz. Silah yerine çiçek atsınlar, takı taksınlar. Herkes memnun olsun" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]