Pakistan'a yardım götüren kafile Sapanca'da

Muslim Hands kurumu tarafından İngiltere’den Pakistan’a medikal donanımlı ambulans ve tıbbı malzeme götürmek üzere yola çıkan, 30 araçlık kafile Sapanca’ya ulaştı.

Sapanca’ya gelen kafile ilk olarak Sapanca Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada bir süre Belediye Başkanı İbrahim Uslu ile görüşen misafirlere Sapanca İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Habib Karagöz tercümanlık yaptı.

Kafile liderleri İrfan Khan yaptığı açıklamada, “Nisan ayının 19’unda İngiltere’den yola çıktık. Konvoyumuzda 30 araç ve 62 kişi mevcut. Bu araçlar içerisinde bulunan arkadaşlarımızın hepsi çeşitli meslek gruplarına mensup. Aralarında doktorlar ve mühendisler de var. Bu insanların hepsi gönüllü kişiler. İngiltere’den yola çıktık, Belçika’dan Almanya’ya geçtik. Oradan da Avusturya’ya geçtik. Avusturya’dan İtalya’ya oradan da feribotla Yunanistan’a geçtik. Dün gece Yunanistan’dan ayrılıp İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptık. İngiltere’den Türkiye’ye gelene kadar aradaki mesafede maalesef üç arabamız arıza yaptı ve o arabalarımızı konvoydan ayrılmak zorunda kaldık. Çok şükür ki konvoyumuzdaki insanlarımızı sağ salim Türkiye’ye getirdik ve konvoydaki insanların yarısı şuanda Sapanca’da sizlerle birlikte. Buradan Ankara’ya oradan Sivas’a daha sonra ise İran’a geçeceğiz. Daha sonda ise son durak Pakistan’a geçiş yapacağız. Pakistan’ın çeşitli bölgelerindeki ambulans ve tıbbi gereç ihtiyacı karşılanacak” dedi.

Tauqır Igvbal “İngiltere için bir şey söyleyemem fakat Türkiye’ye geldiğimizden beri kendi evimizde gibi hissettik"

Türkiye’de kendilerini evlerinde gibi hissettikleri açıklayan Tauqır Igvbal ise, “İngiltere için bir şey söyleyemem fakat Türkiye’ye geldiğimizden beri kendi evimizde gibi hissettik, insanlar misafirperver ve bize karşı çok hoşgörülü davranıyorlar. Bütün yorgunluğumuzu bu sayede unutmuş oluyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kafile, Sapanca Belediyesi tarafından verilen yemeğe katıldı. Özkum tesislerinde düzenlenen yemeğe Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı, İHH Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu ve kafilede bulunan misafirler katıldı.

Verilen yemek sonrasında Sapanca sahilinde bir süre gezen kafile daha sonra konaklama için Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Uygulama Oteline geçti. Muslim Hands Kurumu’na bağlı kafile, Sapanca’da bir gece konakladıktan sonra sabahın erken saatlerinde Ankara’ya doğru yola çıktı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]