"Özür Diliyoruz Kampanyasını Şiddetle Red Ediyoruz"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi, bazı aydınlar tarafından tertip edilen "özür diliyorum" kampanyasını şiddetle reddettiğini açıkladı.  

SAÜ Öğrenci Konseyi'nden yapılan açıklamada, nitekim meselenin bu kadar zararsız olduğunu söylemek ve savunmanın mümkün olmadığı belirtilerek şöyle denildi:  "Bugün bu kampanyanın destek görmesi değil düzenlenmiş olması bile Türk Milletinin geleceğine yönelik tehlikeler içermektedir. Ermeni diasporası ve Ermeni lobilerinin on yıllardır dile getirdiği, Avrupa başta olmak üzere dünyanın sürekli önümüze pişirip pişirip koyduğu bu karalama kampanyasına en büyük desteğin böyle bir kampanya düzenlenerek
verileceği açıktır. Bu kampanya sözde soykırım iddialarının temelini güçlendirmek olacaktır. Dolayısı ile gelecekte bu kampanyanın etkileri daha şiddetli hissedilecektir. Bu perspektiften bakıldığında ülkemizin ve milletimizin geleceği tehlikeye atılmıştır."

Açıklamada, "Bu kampanyayı başlatanların, Ermenilerce mezalime maruz kalan milletimizin suikasta kurban giden Osmanlı Devlet adamlarının, katledilen Cumhuriyet dönemi diplomatlarının ve henüz acıları çok yeni Karabağ katliamlarının acılarını paylaşmak bir yana, büyük Türk milletine bu zulmü reva gören bu katilleri halk kahramanı ilan eden Ermeni devletinden ve milletinden özür dilediklerine" dikkat çekildi.

Kampanyanın sert bir şekilde eleştirildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Sözde soykırımı kabullenip bundan dolayı utanç duyduklarını dile getirmekten bir an bile geri durmayan ve kampanyayı tertipleyenlerin böylesine tehlikeli bir tutum içerisinde olmalarının ve gerçekleri görmekten uzak bir tavır sergiliyor olmalarının tek bir mantıklı açıklaması olabilir o da aydın kimliklerinin sözde olmasıdır."

Açıklamada ayrıca, bu noktada bir utanç dile getirilerek şöyle denildi: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere işaret ettiği noktaya varamamaktan ötürü Atamızdan utanıyor ve bu durumun görevi halkı aydınlatmak olan aydınlarımızın tıpkı soykırım iddiaları gibi sözde olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. İsimlerinin önüne koyulan muhtelif sıfatlarla halka seslenme imkanı bulan bu insanların milletimizin tepkilerine kulak tıkayıp aydın zırhı arkasına saklanmaya hakları yoktur. Bu konuda herkesi daha duyarlı davranmaya davet ediyor ve bu kampanyayı şiddetle kınıyoruz."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]