Özkoç, "TÜPRAŞ'a verilenler vatandaştan esirgeniyor"

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kaynarca ve Kocaali’de köylerin yaşadığı su sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Özkoç, yazılı soru önergesinde “TÜPRAŞ’ın kamu iktisadi teşekkülü olma vasfını yitirdiği halde Sapanca Gölünden tonlarca metre küp su çektiği düşünüldüğünde, onlarca köyümüzün hala susuz kalması kabul edilebilir değildir” dedi.

Özkoç, kendileriyle ilgisi olmayan sorunlar yüzünden vatandaşların susuz bırakılmasını, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması talebiyle,  soru önergesi haline getirdi. Soru önergesinin gerekçesi şöyle:

“Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 6 köyün ve Kocaali ilçesinde 14 köyün aylardır suyu kesiktir. Kocaali’nin Melen, Kozluk ve Caferiye köylerinde yaşayan vatandaşlar aylardır günde sadece bir iki saat su aktığını, su ihtiyaçlarını karşılamak için ilçeden damacana su alarak ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtmektedir. Üstelik vatandaşlar, su borçları olmadığını, İçme Suyu Birliklerinin borçları yüzünden su sayaçlarının söküldüğünü ileri sürmektedir. Dolayısıyla kendileriyle hiçbir alakası olmayan sorunlar yüzünden vatandaşlar susuz kalmakta, çile çekmektedir. TÜPRAŞ’ın kamu iktisadi teşekkülü olma vasfını yitirdiği halde Sapanca Gölünden tonlarca metre küp su çektiği düşünüldüğünde, onlarca köyümüzün hala susuz kalması kabul edilebilir değildir.”

"Köylerin su sorunu çözülecek mi?"

Özkoç tarafından verilen soru önergesinde şu sorular yöneltildi:

1. Köylerimizin bir an önce suyuna kavuşması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?
2. Köylerin susuz kalmasının nedenleri hakkında bir araştırmanız olacak mıdır?
3. Köylerin susuz kalmasına neden olan sorumlular hakkında soruşturma açılacak mıdır?
4. İçme Suyu Birlikleriyle ilgili şikâyetler konusunda bir inceleme ya da soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Sınavda yanlış seçenekler

Özkoç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması talebiyle verdiği bir diğer soru önergesinde de 16 Mayıs 2013 tarihinde yapılan C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında (B) Kitapçığındaki bazı soruların cevap seçenekleriyle ilgili şikâyetleri gündeme getirdi. Soru önergesinde şu iddialara yer verildi:
“16.05.2013 tarihinde yapılan C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında (B) Kitapçığında sorulan 4’ncü, 21 inci, 33 üncü, 39 uncu, 43 üncü ve 97’nci sorular için belirlenen doğru seçeneklerin sorulara verilmesi gereken cevapları karşılamadığı yönünde itirazların bulunduğu anlaşılmaktadır. Soru kitapçığında bu kadar çok sayıda hatalı soru bulunmasının sınav sonucunda başarılı ve başarısız olarak kabul edilenler bakımından adaletli bir sonuç doğurmayacağı muhakkaktır.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]