Özkoç, "Ön seçimle 295 belediye başkan adayını belirledik"

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, yerel yönetimlerle ilgili hiçbir siyasi partinin göstermediği bir iradeyi göstererek 3 aşamalı yerel yönetim stratejisi geliştirdiklerini 295 belediye başkan adayını belirlediklerini söyledi.

Özkoç, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan\'ın talimatıyla, genel başkan yardımcılarından oluşan 5 kişilik bir komisyon oluşturulduğunu kaydetti. Bu komisyonun 81 ilin il başkanları, ilin milletvekilleri ve sorumlu milletvekilleri ile yüz yüze görüşmeler yapacağını belirten Özkoç “İldeki muhtemel adaylar hakkında ve uygulanması öngörülen yöntemle (temayül yoklaması, merkez yoklaması, anket ) ilgili görüşlerini almaktadır. Birçok ilde anket yoklaması yapılmış, mevcut aday adaylarının o ildeki karşılığı komisyon tarafından görülmüştür. Birçok ilde, önseçim yapılmıştır. Böylece anket, temayül ve önseçimle 295 belediye başkan adayı belirlenerek adaylarımız çalışmalara 8 ay öncesinden başlamışlardır.” dedi.

Komisyonun çalışmalarını bitirdikten sonra, konunun Genel Başkan ile müzakere edildiğini dile getiren Özkoç, “Merkez Yönetim Kurulu\'nun (MYK) görüşü alınıp, siyasi ve coğrafi hassasiyetler göz önüne alınıp, yeni stratejiler tespit edilerek yeni hedefler belirleniyorsa o konuda da çalışmalar yapılıp, sonuçlar Parti Meclisi\'ne (PM) gönderilmektedir. PM her il ve ilçenin aday adaylarını, Genel Başkan\'ın başkanlığında tek tek görüşüp, oylama ile adayları belirlemekte ve adaylar kamuoyuna açıklanmaktadır." şeklinde konuştu.

"Yerel seçimlerin en iddialı partisi CHP’dir"


Seçimlerin en iddialı partisinin CHP olduğunu söyleyen Özkoç, "Cumhuriyet Halk Partisi\'nin ilçelerde aday bulamıyor söylentisi tamamen yersiz ve birilerinin çıkarına uygun bir söylentidir. Siyasi rakiplerimizin, henüz bir çok ilçede adayları belli değilken, Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden bu kadar spekülasyon yapılması düşündürücüdür. Hiç kimse merak etmesin, CHP bütün ilçelerde ve büyükşehirde güçlü adaylarla seçimlere girecektir ve yerel seçimlerin en iddialı partisi CHP’dir. 
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]