Özkoç: "Akit TV, bu cüreti nereden buluyor?"

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, AKİT TV’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüyle ilgili “Zulüm 1938’de son buldu” başlıklı yayını hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yanıt istedi: “Bu kanal, bu cüreti ve gücü nereden alıyor”

Özkoç, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, sözkonusu yayının büyük tepki yarattığını belirterek, “Cumhuriyetimizi kuran liderimiz hakkında bu ifadelerin kullanılması, kullanılabilmesi hepimizi derinden yaraladı. En hafif tabiriyle saygısız, hadsiz ve cüretkar bu yaklaşım en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” ifadesini kullandı.

Engin Özkoç, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlamasını istediği soruları şöyle sıraladı:

-Bir yayın kuruluşu, devletimizin kurucu lideri hakkında en hafif tabiriyle saygısızca yayın yapabilme cüreti ve gücünü nereden almaktadır?

- Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak kurucu liderimize yapılan bu aleni saygısızlığa karşı nasıl bir işlem yapacaksınız?

- Devletin ilgili kurumları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu liderine yönelik ağır hakaret içeren yayınlarıyla ilgili söz konusu yayın organına karşı ne zaman harekete geçecek?

- Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut Cumhurbaşkanı’na eleştiri niteliğindeki sözler hakaret kabul edilerek onlarca insan yargılanırken, Cumhuriyetimizin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik aleni hakaret içeren eylemler hakkında yasal işlem uygulanmayacak mı?

- “Vatandaş şikayeti” gerekçe gösterilerek yayın organları üzerinde baskı oluşturmaya çalışan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kurucu öndere hakaretten duyulan rahatsızlıkla ilgili binlerce şikayeti dikkate alacak mı? Söz konusu yayın organına ne zaman dur denilecek?

- Söz konusu yayın organının kişileri ve kurumları hedef gösteren politikasına müdahale etmek için daha ne kadar ağır bir tablonun oluşması bekleniyor?

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]