Özkoç, Acarlar Longozu 3. Nilüfer Şenliği'ne katıldı

CHP Sakarya Milletvekili ve 1’inci sıra milletvekili adayı Engin Özkoç, Sakarya’nın turizm potansiyelinin kullanılmamasını eleştirdi ve “Dünyanın en büyük longozlarından biri burada, Sapanca Gölü, ormanı, yaylası, denizi, kaplıcası, tarihi…kentin her türlü güzelliği, zenginliği var, turisti yok. Turist sayısı, 5 yılda yarı yarıya azaldı. Biz, Sakarya’yı bir turizm kenti yapacağız. Özel bir eylem planı uygulayacağız. Sektörel teşviklerle yatırımlar canlandırılacak, tanıtım atağıyla tarihi derinliği, güzelliği, zenginliği ortaya çıkarılacak” dedi.

Engin Özkoç, Kaynarca Belediyesi tarafından düzenlenen Acarlar Longozu 3. Nilüfer Şenliklerine katıldı. Şenlikte, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Kaynarca Belediye Başkanı Kemal Şahin de yer aldı.

Turist sayısı yarı yarıya azaldı

Burada gazetecilere değerlendirmede bulunan Özkoç, Acarlar Longozu’nun, değil Türkiye’nin, dünyanın en büyük longozlarından biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Burası çok nadir bir güzellik. Dünyada su menekşesini yalnız Acarlar Longozunda görebilirsiniz, nilüferin alası buradadır. Böyle bir güzelliği, tüm insanlarımız yaşayabilsin isterim. Longoz, iyi koruma tedbirleriyle bir an önce turizme kazandırılmalı.

Sakarya’da yalnız longoz değil, dünyanın suyu içilebilir ender göllerinden Sapanca Gölü, eski Osmanlı evleri ve tarihi dokusuyla Taraklı, kaplıcalar, ormanlar, yaylalar, deniz, Hititlere uzanan tarihi miras,… çok zengin bir kent Sakarya. Bu büyük turizm potansiyeline ve başta İstanbul olmak üzere metropollere yakınlığına rağmen Sakaryamız, turizmde bir türlü atılım yapamadı. Bırakın atılım yapmayı, kente gelen turist sayısı azaldı. Resmi verilere göre, son 5 yılda ilimize gelen turist sayısı 117 binden 58 bine, konaklayan turist sayısı da 193 binden 134 bine düştü. Kabul edilmez bir şey.

Turizm için eylem planı uygulayacağız

Biz, akılcı bir turizm planlamasıyla turist sayısı hızla arttıracağız. Özel bir eylem planı uygulayacağız. Öncelikle tarafların katılımıyla bir tanıtım stratejisi hazırlayacak, kentin doğal zenginliği, tarihi derinliğini açığa çıkaracağız. Sektörel teşviklerle de yatırımları canlandıracağız. Ekolojik turizm, kırsal, spor, sağlık, sosyal etkinlik, kongre ve fuar içerikli turizm yatırımlarını vergi indirimleri ve hibeler yoluyla destekleyeceğiz.

Koruma tedbilerine de ağırlık vereceğiz. ÇED raporlarının, bilimsel ve tarafsız hazırlanmasını yasal güvence altına alacağız.”

Hendek\'in köylerinde çalışma yaptı

Engin Özkoç, dün ayrıca seçim çalışmaları kapsamında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte CHP Kaynarca İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Daha sonra, Hendek’in Kalayık, Yarıca, Yeşil Vadi ve Harmantepe köylerinde de vatandaşlarla biraraya gelen Özkoç, halkın sıkıntılarını dinledi, partisinin politikaları hakkında bilgi verdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]