Özkan Projelerini Ahmet Bağ'a Anlattı

CHP Adapazarı Belediye Başkan adayı Kamil Özkan ilimizin yerel televizyonu Kanal 54'ün genel yayın müdürü Ahmet Bağ'ın sunduğu Seçime Doğru Programına konuk oldu.

"Parti gözetmeksizin tüm halkımıza kucak açıyoruz"

CHP Adapazarı Belediye Başkan adayı Kamil Özkan Kanal 54 Genel Yayın Müdürü Ahmet Bağ'ın sunduğu Seçime Doğru Programı'na konuk oldu. Programa meclis üyeleri ile katılan Özkan, Ahmet Bağ'ın sorularını cevalayarak, başkan olarak göreve geldiğinde gerçekleştireceği projelerini anlattı. Kamu kurum ve kurluşlarında çalışmış, siyasete emek vermiş kişilerden oluşan meclis üyeleri tek tek söz alarak, "Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Kamil Özkan'ın yanında olup, Sakaryalılarımıza hizmet vermeye talibiz" şeklindeki ortak düşünceyi dile getirdi.

Özkan, programa kendini tanıtmakla başladı. "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirim.Halen Adapazarı Ticaret Borsası danışmanlık ve genel sekreterlik yapmaktayım, aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Kaynarca S. Selim MYO Öğretim Görevlisi olarak eğitim veriyorum. Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcılığı  ve BELPAŞ Danışmanlık görevlerinde de bulundum. Siyasi özgeçmişim, mesleki donanımım ve tecrübemle Adapazarı Belediyesi'ne başkan olmaya adayım."

"Sosyal belediyecilik yapacağız"

Ahmet Bağ'ın "iletişimde hangi araçları kullanıyorsunuz?" sorusuna karşılık iletişimde her zaman birebir olan ilişkilerine önem verdiğini belirten Özkan, "Sürekli halkın içinde olarak, onların sıkıntılarını ve neşelerini paylaşan bir insan oldum.Yine seçim boyunca ekibimizle sayısız kahvehane ve ev toplantılarında bulunduk. Çevremizdeki destek verenlerin tuttuğunu koparan arkadaşlardan oluşması bize bir kat daha güç veriyor. Görsel ve yazılı basınında çıkan haberlerimizle  halkımıza ulaşıyoruz.Bu seçim arenasında çalışmalarımızı kamuoyuna yansıtan saygıdeğer basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

"Belediyemizin  kapsamındaki tüm sorunlar bizi ilgilendirir"

Ahmet Bağ, "Sakarya için hayallerinizin başında şeker fabrikası geliyor. Bu sorunu  bir belediye olarak nasıl çözümlemeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap olarak Özkan,"Şehrül emin yani, bir şehrin belediye başkanı en büyük ve de en küçük sorunu ile ilgilenmek zorunda.Aile içi geçimsizliği çözüme ulaştırmak bile başkanın görevi. Bu kapsamda Ünal Ozan döneminden bir örnek vermek istiyorum.Mandıralarda yoğurt yapılıyordu.Peynir yoktu, dondurma yapılmıyordu.Rahmetli Ünal Ozan ve partimiz olarak Dağdibi mahallesinde bir süt ürünleri fabrikası yapılmasını sağladık.Köylümüzün ürettiği sütü paraya dönüştürerek istihdam alanı oluşturduk.Belediye tanzim satış mağazamızda kaşar peyniri satarak, ilimize katkı sağladık.Belediye ile Şeker fabrikası ilişkilendirilmesinde zorlanıyorlar. 'Bu belediyenin işimiydi?' sorularına karşılık 'Süt fabrikası belediyenin işimiydi?' cevabını veriyoruz. Belediyemizin  kapsamındaki tüm sorunlar bizi ilgilendirir.Özelleştirme öncesi ve sonrası kapanma aşamasında olan şeker fabrikası banka borçları ve fazileri ile bir sorundur. Bana 'Orayı nasıl işlevsel hale sokacak?' diye soruyorlar.Bu şekilde sorgulama, bankacılık ve ekonomi ilişkilerini bilmeyen bir sorgulama. Bu işin içinden Pancar ekicileri Kooperatifi kalkarsa destek sağlarız.Fakat, çözüm için arsayı satışa çıkarıp, imara açmaya çalışanlar karşısında dururuz.İşte belediye, soruna burda el koyar.Bu sorun karşısında bir öneri getiriyorum. Fabrikaya çeşitlilik kazandırmak gerekiyor.Meyve fındık, patates, mısır üreticilerinin ürünlerini değerlendirebilmek için ilave bant koyarak, fabrikanın 24 saat faaliyette olmasını sağlayacağız.Bu bölgede yeni yapılandırma olacak. Bu uygulanmış bir yoldur.Konya bu şekilde çalışıyor.İşleri genişletip, Çupra ilçesinde de ikinci büyük fabrika yapıldı. Onların başında da pancar ekicileri kooperatifi var."şeklinde açıkladı.

"Tarım kentiyiz. 'Köylü milletin efendisidir' felsefesiyle üreticimizle kolkola olacağız"

Özkan,  Karaman ve Camili bölgesinin hizmette unutulduğunu vurgulayarak,"Yurdumuzu ve ilimizi felakete sürükleyen 99 depreminde yurtiçi ve yurtdışından destekler geldi. Karaman ve Camili bölgesinde güzel bir kent oluştu.Konuta doyduğumuz halde; Korucuk bölgesi konutlaşmaya devam ediyor. Boş olan yüzlerce satılık ve kiralık daireler var. Çocuğunun geleceği için konut yaptıran insanlar azaldı. Bu bölgede, sosyal ve ekonomik aktivite yok. İşyerleri terk edilmiş, yerlerde otlar bitmiş. Bunlarla ilgilenmeyen bir belediyecilik anlayışı olamaz. Ekonomik ve sosyal yapıyı güçlendirmeliyiz. Şehrimizin, 50 bin öğrenciyi barındıran üniversitemize ilave olarak, Teknik bir üniversiteye ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Yenikent'te Adapazarı Teknik Üniversitesi olsun istiyoruz.Üniversitenin öğretim görevlileri ile dayanışma halinde olan bir belediyecilik anlayışı ile, deprem bölgesinde yaşadığımızı hatırlatarak; Adapazar'ı Teknik Üniversite Deprem Merkezi Bölümü açılmasını bilim ve insanlık adına önemsiyoruz."

"Gerçekleştiremeyeceğimiz 40 proje değil; gerçekleştireceğimiz iki büyük projemiz var"

Ahmet Bağ'ın "Çok fazla proje var. Önünüzdeki bu süre yeter mi?" sorusuna karşılık Özkan,"Diğer siyasetçilerimiz gibi gerçelşeştiremeyeceğimiz 40 proje değil; gerçekleştireceğimiz iki büyük projemiz var. Birçok kısa vadeli projelerimiz var. Süremiz yeterli olur."

"Veterinerlik hizmeti ile tohum desteği sağlayacağız"

"5747 yasa gereğince, ekonomiyi hareketlendirecek aktivitelere yerel yönetimler destek oluyor.Bu yasa kapsamında nüfusumuzun çoğunluğunu oluşturan esnaf ve zanaatkarlarımızı; çifçi ve hayvan bakıcılarımızı sorunları ile başbaşa bırakmayacağız.Belediyemiz bünyesinde Esnaf ve Zanaatkarlar Müdürlüğü ile Tarım ve Veterinerler Müdürlüğü kuracağız.Belediyenin asli görevleri arasında olan; tarım ve hayvancılık yapanlara veteriner hizmeti; çifçilik yapanlara toğum desteği sağlayacağız"

Özkan,"Ak masa ve emlakçılığın belediye kanununda yeri var mı?"

"Soruyorum! Ak masa ve emlakçılık yapmanın kanundaki yeri neresi? Mevzuata hakim ol, Sayın Başkan! Konutları belediye mi yapar? Belediye kar amaçlı, insanları konut sahibi yapamaz.Belediye kendine ait olan yerlere ile %3 ortak olabilir ancak!" diye Adapazarı Belediye Başkanı'na seslendi."

"Engillerimize sahip çıkılacak"

"Engelllilerimiz için engelli aracı dağıtımı büyük hizmek gibi sunuluyor. Eğer iktidar olursak, belediye bütçesinden engellilerimizin harcadığı elektrik, su ve yakıtın % 50 sini karşılayacangelliler için eğitim merkezi sunacağız.Kırsal kesimde sağlık hizmeti eksik kalıyor.Dünya sağlık örgütü ile beraber 50 ambulanslık bir filo oluşturacağız."

"Kadın çocuk yaşlı bakım evleri kuracağız"

"Sokak çocuklarına yerel yönetimlerin el atması lazım. Sokak çocuklarının sağlıklı yaşayıp okula gidebilmesi için bir yuva; darda kalmış kadınlarımıza sahip çıkmakarak kadın barınma evleri yapacağız. bazı hallerde  malımız mülkümz olabilir, fakat güvenilir bakıcı bulamayabiliriz. Yaşlı bakım evleri ile de yaşlılarımızn huzur bulduğu alanlar olacak.aynı zamanda bu projele de istihdam alanları açmış olacağız."

"Yoksul ailelerimize para desteği"

Ne kadar kaliteli olduğu ve ne kadar ihtiyacı olduğuna bakılmaksızın kuru erzak ve sıcak yemek dağıtımı ile  5.500'e yakın yoksul ailemize yardımcı olamayız.Belediyemizin sosyal fonları ile 150 ytl ile istedikleri yerden alışveriş yapacakları, pazar desteği sağlayacağız.Onurunu inciltmeden faydalanmaları için bankaya yatıracağız. Vatandaş banka kartı ile parasını alabilecek. İşsizlik problemini çözersek yoksul sayımız düşecektir."

"Okullarımız bakımsız kalmayacak"

Okullarımızdaki eksikleri gidermek adına 5216 yasa gereği  bırakın bakım onarımı yasa okulun yeniden yapılması yönünde.Bu yasa kapsamında belediyenizin okullarımıza destek vereceğini söylemek istiyorum. Camii bakım, onarım ve temiz tutulması da bizim kapsamımızda.

"Gençlerimize sosyal alanlar kuracağız"

"Gençlerimizin internet kafelerde ve kahvehanelerde vakit geçirmesi, anne, babaları ve bizleri üzüyor. Gençlerimizin  sanatsal etkinlikler ve sporla uğraşmasını sağlamak yerel yönetimlerin görevidir. Amatör klüpleri destekleyeceğiz."

"Sokak köpeklerinin ıslahı"

"Kuduz tehlikesi altında olan bir kent haline geldik. Ya öldürüyoruz,ya da banane diyoruz.Kısırlaştırma ve veteriner hizmeti ile beraber hayvan barınağı yapacağız.Bu toplum sağlığı ve hayvan sevgisi anlamında önemli. Hayvanat bahçesi oluşturma planlarımız da var.Şuan için yer belli değil. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile bölgeyi halkımıza tespit edeceğiz. Yine bu alanda da istihdam sağlamış olacağız."

"Taşeronlaşmaya son vereceğiz"

"Emeğin sömürüldüğü taşeronlaşmaya son vereceğiz.Taşeron firmalarda çalışan Sakaryalı hemşerilerimizi, belediyemizin bünyesinde istihdam ederek, emeğin hakkını vereceğiz.

"Bir kent hayal ediyorum... Gelin bu kentte yaşayalım"

İnsanları gülen; emeğin hakkının verildiği; çifçinin, emeklinin, memurun, işçinin,gencinin ve tüm halkının huzurlu olduğu...Belediyenin önünden çizme ile geçilmeyen, su birikintileri olmayan, sokakları pırıl pırıl bir şehir hayal ediyorum. Sevecen, halkına selam veren ve partili partisiz tüm insanları kucaklayan bir belediye başkanı olmak için 29 mart günü halkımızdan yetki istiyorum. Biz kendimize inandık, yola çıktık, siz de inanın. gelin Adapazarı'nı birlikte kuralım"

Sakarya Haber Ajansı / Yurdagül Özkalan

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]