Özgeçmişinize koyduğunuz fotoğrafa dikkat edin

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) tarafından “Deneyimli Endüstri Mühendisleri” etkinliği düzenlendi. Endüstri mühendisliğinin çalışma alanlarının ele alındığı etkinlikte, öğrencilere iş başvurusu konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Mülakatlarda kıyafetin önemli olduğunu belirtilirken özgeçmişlerde kullanılan fotoğrafa dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, SAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü 2010 yılı mezunlarından Pepsico Talep Planlama Sorumlusu Sena Arıcı, Mercedes-Benz Tedarik Yönetimi Sorumlusu Mehmet Koyuncu konuşmacı olarak katıldı.

Lisans eğitimi sırasında alınan derslerin öğrencilerin bakış açısı üzerinde oldukça etkili olduğuna dikkat çeken Mercedes- Benz Tedarik Yönetim Sorumlusu olan Mehmet Koyuncu, “Okul bize bakış açısı kazandırıyor. Endüstri mühendisliğinin alanı çok fazla. İnsan kaynakları, satın alma, üretim, lojistik, kalite gibi birçok branşlarda endüstri mühendisleri çalışabiliyor. Bu kadar branş içerisinden ne olacağınızı şimdiden bilemezsiniz. CV ile başvuru yaptıktan sonra, işveren satış için çağırırsa satış mühendisi, lojistik için çağırırsa lojistik mühendisi olacaksınız. Bu, iş hayatını gördükten sonra verebileceğiniz bir karar” şeklinde konuştu.

İşe alım süreçlerinden bahseden Pepsico Talep Planlama Sorumlusu Sena Arıcı da, “Bir işe başvururken öncelikle problem çözme yeteneğine sahip olmalısınız, diğerlerinden farklı yanlarınız olmalı, yabancı dil seviyenizin iyi bir derecede olmalı, kendinize güvenmelisiniz,  iletişiminiz güçlü olmalı, mülakatlarda bilgi sahibi olarak gitmelisiniz, mülakatlara giderken kıyafetinize önem verin, özgeçmişinize koyduğunuz fotoğrafınıza dikkat etmelisiniz”  ifadelerini kullandı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]